Kunagi muigasime eurooplaste üle, kes külla oma toidu-joogiga läksid. Nüüd oleme ise samas staadiumis, vähemalt meil on küll kombeks suurematel üritustel toidutegemise koormus omavahel ära jagada. Et miks ainult üks perenaine peab pliidi eest piinlema, las ikka piinlevad kõik :D. Retseptid oma tänaõhtuse panuse jaoks panen kirja eelkõige enese jaoks, sest blogi on ainuke koht, kust ma pärast need ka vajadusel üles leian...ja Muhedik küsis retsepti ka.
Singi.-juustu-petersellimuffinid:
3 muna
100 g võid (orginaalis oli margariin, aga ma ei kasuta hüdrogeenitud rasvu ja ei söö neid, kui võimalik)
2 dl hapukoort
2 dl vett
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
80 g riivjuustu
120 g pizzakatet
1 sibul praetud 1 spl õlis (oli originaalretseptis,ma ei pannud, sest osa seltskonnast sibulat ei söö)
0,5 dl kuivatatud peterselli, koduaias kasvanut (originaalis oli 2 dl värsket)
Originaalõpetus: 1. Sulata margariin (minul siis või).
2. Klopi munad vahtu ja sega juurde hapukoor ning sulatatud või ja vesi..
3. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa munasegule.
4. Haki sibul ja prae kergelt pannil õlis läbi.
5. Haki sink, riivi juust ning lisa need koos praetud sibulaga taina hulka.
6. Viimasena sega tainasse hakitud petersell.
7. Tõsta tainas muffinivormisse ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Kuna ma viimasel minutil avastasin, et ei suuda leida oma muffinipanni (pabervormid õnneks olid), tulid vähe lopergused, aga väga head.
Sinihallitusjuustu-rosinapirukad
Selle retsepti sain mingist naistekast, õigemini polnudki see retsept, vaid lihtsalt n-ö idee, mida pakkuda ootamatutele külalistele ja koguseid ei olnudki antud. Improviseerisin:
1 kg lehttainast (kasutasin Pagaripoiste oma) rullida, lõigata ca 10*10 cm tükkideks
200 g sinihallitusjuustu (kasutasin Danablud) pudistada näppude vahel,
100 g rosinaid leotada ja lisada juustule,
iga taignatüki vahele panna supilusikatäis juustu-rosinasegu, servad kinni näppida ja munaga pealt kokku,
ahjus olid 200-220 kraadi juures (katsuge ise puupliidiga ühtlast temperatuuri hoida...) umbes pool tundi. Kogusest tuleb 22 pirukat ehk kaks plaaditäit. Hoiatus: kui teil on mõni kodakondne, kes sinihallitusjuustu lõhna ei talu, las läheb parem selleks päevaks kodunt ära, lõhn on päris tugev.
Kausikook, peale mitmeid katsetusi selle parimal kujul (poisile on õnneks kõik katsetused alla läinud):
400 g külmutatud maasikaid (võib muidugi ka värskeid, kui on)
400 g 9% kohupiimapastat
400 g vahukoort
1 pakk digestive küpsiseid (muude küpsistega jääb liiga maguslääge)
2 dl suhkrut,
8 teelusikatäit zelatiini
Digestive küpsised pudistada koogipõhjaks. Maasikad püreerida suhkruga, lisada kohupiimapasta ja sulatatud zelatiin, kõige lõpuks kõvaks vahuks vahustatud vahukoor. Segu kallata küpsisepurule ja viia jahedasse kohta tarretuma. Parim on järgmisel päeval. Kogusest saab ühe suure klaasist ahjuvormitäie (koogil on toidukile peal, sellepärast pilt selline)
Nüüd kähku dushi alla (lund oli lükata rohkem, kui aknast vaadates tundus ja suurt traktorit pole ikka veel käinud ja homseks lubab jälle hullu sadu) ja ennastki korda tegema, kaunist õhtut ja head isu kõigile.
Aitäh!!!! Kiire tüdruk oled, jätkugu Sul ikka seda virkust. Ma ehk ka veel jõuan:D
VastaKustutaMuffinid näevad isuäratavad välja,kook kndlasti ka suurepärane.Kohe uuel aastal proovin muffineid teha.Tahaks midagi soolasemat magusate jõulude järel.
VastaKustutaIlusat aastavahetust!
Ma proovin kindlasti need juustu pirukad järgi - ilma rosinateta ainult. Mu maitsemeelega ei läheks vist kuidagi kokku sinihallitusjuust ja rosinad :D
VastaKustutaAga meil käis traktor, peale seda kui ma natuke kõvemat häält telefoni lasksin :D
Ilusat aastavahetust teile sinna mere äärde!
hmm, sinihallitusjuust ja viinamari on ju väga hea kooslus. Miks siis mitte ka rosinad. Aga kuidas need pirukad tegelikult maitsesid? Muffinid ja kausikook on kahtlemata head.
VastaKustuta