26. detsember 2010

Lumevangis vol.....

Eile sai kaks tundi lund lükatud. Täna hommikul otsast peale. Siis tuli küll korraks kassiahastus peale, kui juba kuurist välja sõites praktiliselt kohe traktoriga kinni jäin. Lumi oli lihtsalt nii paks, et käis põkale selgelt üle jõu. Aga kuidagi nõkshaaval sai hakkama, mingil hetkel ärkas ka noorem generatsioon üles ja tuli labidaga appi.
Paari tunniga sai kahekesi õue puhtaks. Hullem lugu oli sissesõiduteega, sest ühtegi traktorit ei ole siinkandis juba nädalajagu näha olnud. Algselt tundus, et see hang keset teed on natuke üle põlve. Kui ma seda lahti kaevama hakkasin, selgus, et ikka kõvasti üle põlve, umbes puusadeni.
Valla koduleheküljel oleva lumekoristusfirma telefoni ei suvatsenud keegi vastu võtta. Pühad jõulud ju. Laenasin naabritele paki suitsu, kui nad olid poodi minna üritades autoga keset teed kinni jäänud ja tagasi ukerdanud. Laenasin naabrimehele traktori, sest nii paksu lund, nagu sissesõidutee meiepoolses otsas, ei saanud traktoriga nagunii lükata.
Peale viit tundi lumelükkamist ja kümmet liitrit bensiini ja mitme naabri üksmeelset labidatööd sai 300 meetrit teed läbitavaks. Ja siis kui ma olin dushi all käinud, pea puhtaks pesnud ja lõpetasin noortega õhtusööki, tuli suur traktor....Mõtlesin just sellele, et keegi kirjutas, et vald peaks majani puhtaks lükkama, meil pole küll ühelgi aastal isegi mitte maja ligidale suvatsetud lükata, seda viimast viitkümmet meetrit on ikka ja jälle pidanud ise kühveldama, lisaks veel ala, kus prügiauto ümber pöörata saaks, sest me oleme viimane maja. Selg vajab ööseks ilmselt Olfeni plaastrit, parema käe ranne on enam kui kahtlane ja õmblused kipitavad, nagu oleks keegi nendele hapet valanud. Ilmselt ongi, piimhapet. Aga küllap läheb millalgi üle.
Üldiselt on siiski karta, et väljend "valged jõulud" tekitab minus edaspidi tugevat allergiat. Ja vähemalt kaks kuud seda valget p***ka seisab veel ees. Öäk.
Aga vähemalt ühes suhtes oli see tsüklon Scarlett üks ontlik tütarlaps, nimelt pühkis ta katused täiesti korralikult puhtaks. Üks mure vähem selleks korraks.
Kui nüüd öösel uut laviini alla ei saja, on hommikul lootust tööle saada. Kaks tööpäeva sellel aastal veel jäänud. Aasta lõpus saab mõned vabad päevad. Kui just lund juurde ei tule...

7 kommentaari:

  1. Aga meie kandis kasutatakse neid nippe, et jäetakse autod ja prügikastid kuskile suure tee äärde.
    Kas Sina ei saa seal sedasorti meetodit kasutada. See lükkamine läheb ju liiale?

    VastaKustuta
  2. Sa oled ikka õite optimistlik! Mis kaks kuud? Ikka vähemasti kolm kuud sajab seda jõledust alla: jaanuar, veebruar ja märts takkapihta. Jälkus kuubis.
    Meil käis ka traktor külateed lükkamas. Mul oli üks sõit vaja teha ning siis selgus, et tee on just nii lai, et pisikese Nissan Micra küljepeeglid lumevalle kriipima ulatusid. Uue aasta hakul saame oma vana valge remondist kätte. See suht suur masin, mitte ei kujuta ette, mil moel see meite hiireurgudes sõitma mahub. Masendav! Ja meil siin muudkui sajab ja sajab...

    VastaKustuta
  3. Meil käis sahk isegi tänavalt läbi, aga tera maha ei pannud... Ju vist ootab, millal kõik oma sõiduteed puhtaks lükkavad. Ma kõnniteelt ajasin jõhkralt sõiduteele, et need sügavad rööpad vähemalt tasaseks saaks. Paras tunnel on see tänav nüüd küll...

    VastaKustuta
  4. Meil kahjuks maantee äärde ei saa midagi jätta, pole sellist kohtagi. Ja ega see mõte 300 meetrit vööni lumes jalgsi sumada näiteks viieteistkilose koeratoidukotiga pole sugugi ahvatlevam, kui mõte lumelükkamisest.

    VastaKustuta
  5. sama siin... ainult selle vahega, et murutraktorit meil pole ja kogu töö tuleb käsitsi ära teha. soojalt soovitan valda kirjutada, nad regavad meilid. ka meite auulist helistati 25 ja 26 sinna teehooldusfirmasse ja muidugi ei võetud telefoni vastu.

    VastaKustuta
  6. Ma ka arvan, et see OV tuleb korrale kutsuda, kuidas on ikka võimalik, et mõned, kes pole üleüldsegi rikkamad, hoolivad oma inimestest ja meil teedel pole eladeski mingeid probleeme. Eks peate siis valimistel kuidagi kohtuma


    realin!

    VastaKustuta
  7. 50 meetrit on ikka hullult palju käsitsi kaevamiseks. OV-d tuleks raputada jah.
    sest ega see tulev tal ka taeva jää.

    Aga ma vastasin su blogist vahva rohelise tiksuja! Nii äge! Tuju kohe tõusis:) Tore vidin.

    VastaKustuta