31. detsember 2010

Aia- ja koduaasta 2010

Tagantjärele postitusi lapates võib öelda, et sel aastal sai ikka kõike kapaga, keskpäraseks ei saa seda aastat ikka kuidagi nimetada.
Jaanuaris anti ohtrasti külma. Kaasa arvatud toas. Selle sai korda. Praegu istun samas nurgas, kus jaanuaris oli 9 kraadi toas, praegu on õues -8, toas +21 ja ma pole täna ühtegi ahju veel kütte pannud.
Veebruaris anti muudkui lund juurde ja see mõte tekitab mus kerget õõva, sest piltide järgi otsustades on praegu juba sama palju lund kui veeburaris ja muudkui tuleb juurde. Õnneks olen erinevalt eelmisest talvest paremini varustatud.
Märtsis saabus meie maile lõpuks ometi kiire internet. Hetkeseis on 4,76 Mb alla ja 0,97 üles. Kuigi istun koduses WIFIs. Maksab see lõbu linnaga võrreldes muidugi kõvasti rohkem, Maaelu rõõmud.
Aprillis anti ohtrasti vett. Nädal aega elasime nagu saarel. Ilmselt on järgmisel kevadel kordusetendust oodata.
Mais sai palju kodunt ära oldud ja aed-kodu vaeslapse seisundis.
Juuni oli külm ja sirelid õitsesid alles juunis.
Juulis anti see-eest sooja ja nii et vähe ei olnud. Pean tunnistama, et mulle meeldis.
Augustis anti palju toredaid üritusi. Aalujate kokkutulek, palju sõprade kallistusi ja häid soove. Taimi kah. Sellest hetkest läks mu aianduslik raamatupidamine täiega aia taha ja pole siiamaani korda saanud, lihtsalt pole aega olnud sellega tegeleda.
Sest septembris, oktoobris ja novembris anti ohtrasti tööd. Isegi blogida polnud aega.
Detsembris kah veel natuke tööd. Ja jälle ohtrasti lund.
Ja ongi aasta täiesti ootamatult läbi saanud.
Nuriseda pole millegi üle. Mõnus kodu, kaunis aed ja head sõbrad annavad elule imelised värvid.
Nüüd pean end kööki vedama ja hakkama õhtuseks ürituseks singirulle veeretama ja sinihallitusjuustupirukaid küpsetama. Kausikoogi tegin juba eile valmis. Uus aasta tuleb kodunt saja meetri kaugusel mõnusa omakülaseltskonnaga.
Kaunist aastalõppu kõigile!

3 kommentaari:

  1. Sullegi kõige paremad soovid selleks järgijäänud aastajupiks.

    Sel aastal oli tõega kõike rohkem kui küllaga, ju seepärast vaatab aasta täna tagasi absoluutse tuulevaikuse ja imelise päikesesäraga.
    Ja traktor on siit täna juba 2 korda peale eilse saju läbi sõitnud. Uus aasta peab ju mingit moodi kohale saama.

    VastaKustuta
  2. Päike säras lühikest aega siinmailgi, ilus oli. Aga ühtegi traktorit peale oma pisikese punase ma küll täna näinud ei ole.

    VastaKustuta
  3. Ajasid sülje jooksma:), pool päeva mõtlesin, (täna ma küll enam küpsetama ei hakka), et praega on selline jagamise aeg:) Äkki raatsid anda oma sinihallitusjuustupiruka retsepti. Olen korra teinud ja kuigi ma jumaldan seda hallitust, nood pirukad jätsid palju soovida:(

    VastaKustuta