19. detsember 2010

Neljas advent

Nii paljukest seda päikest siis pesasolemise aegu näha ongi. Pilt tehtud kell kaks päeval.

Aga muidu on ilus. Eriti siis, kui lund traktoriga saab lükata. Tunnistan ausalt, et kulutan lumelükkamisele vähemalt esialgu oluliselt rohkem aega ja bensiini kui hädapärast vaja oleks. Sest nii lõbus on. Vabandan end sellega, et praegu peabki rohkem lükkama, talv alles ees ja kui tuleb veel meeter lund, peab olema vaba ruumi, kuhu lükata. Mägesid kokku lükata ma veel ei oska, pean end vist Deia juurde täienduskoolitusele möllima :D. Traktor aga näeb kettide ja uue sahaga igavesti edev välja.

Selle tunni-pooleteisega, mis ma lund lükkasin, sõid sulelised õgardid linnumaja tühjaks. Eks neid oli palju ka, vähemalt paarkümmend tuuseldas ringi. Panin toitu juurde, aga iga tunni aja tagant ma neid küll söötmas ei kavatse käia.  Pildile nad eriti jääda ei soovinud.

Tuba on soe ja nädalajagu puid ette tassitud. Väljas -13 kraadi.
Lumi, nagu öeldud, lükatud, vähemalt selleks korraks.
Jõulukaunistused paigas ja kingitused pakitud.
Advendiküünlad põlevad.
Jõulud võivad tulla.

7 kommentaari:

  1. ehhee - ega meie selle väikese kökatsiga ei lükkagi mäge kokku - sellega saab ainult tänavat kenasti puhtaks lükata. Aga nagu ma juba olen kiidelnud, on meil vallapoolt igapäevaselt suur sahk teed puhastamas. Ja esimese tuisujärgsel päeval palusimegi tal selline suur mägi kokku lükata. Traktorist hää mees lükkaski - ja nüüd ta juba teab mismoodi edasi - mägi juba ligi 3 m kõrgune. Täna käis ja tõmbas teda veidi laugemaks - ise tegi, ilma palumata. Ju vist sai aru, et lastele muidu liiga järsk on. Ehh, ei saa siin vist liiga kiidelda - muidu mõni asjapulk vallast äkitselt loeb ja saadab meile teise traktoristi - kes lihtsalt suvaliselt lükkab :D

    VastaKustuta
  2. Meil pole ühelgi aastal lumega suurt muret olnud, valla traktorid lükkavad või kaevavad meid alati ilusti välja. Tegelikult peavad nad seda tegema maja ukseni, aga, et me ise ehitasime neile kuuri ette, siis uksest kuurini on me endi ilu-ja jõunumbrite päralt.

    Reedel sai ka meie trepialune lõpuks puid täis ja nüüd on neid ees vast 2 kuu jagu. Las sajab või tuiskab:), maja ja õu on kõiksugusemaid tulesid täis riputatud, toad ootavad teisipäeva. Täitsa ilus valge aeg need talvisted:)

    Traktor on Sul küll igavesti uhke, Sa peaksid oma abimehele ka mõned kulinad külge riputama, kellukesed nt, ta on selle vist kuhjapeaga ära teeninud:)

    VastaKustuta
  3. vaatasin seda su traktorit nüüd lähemalt. Kas sa talveks jätad need niiduki terad alla? Segama ei hakka? Me ise oleme need niidukiterad alt ära võtnud.

    VastaKustuta
  4. Eks ta targem oleks niiduk alt ära võtta. Paraku pole minust ei selle äravõtjat ega tagasipanijat, nii et peab katsuma niisama hakkama saada.

    VastaKustuta
  5. kahju kohe, et mul oma aias traktoriga eriti midagi teha pole :)

    VastaKustuta
  6. Ohh, kohe kadedus tuleb peale kui loed igaltpoolt, et kõik omadega mäel on. Mul keeras seederike terve eilse koduse päeva totaalselt vussi, suutsin vaid vetsupotti kallistada või magada. Väikesed koristasid ise oma toa, panid jõulutuled üles, pesid nõud ja ladusid piparkoogid lauale laiali. Selleks ajaks niipalju kogusin end, et segasin neile glasuurid kokku. Hea vähemasti, et lapsed nii tublid on.

    VastaKustuta
  7. Lugesin pildistamisõpikust, et parim aeg pilti teha on 4h enne loojangut. talvel on see sisuliselt hommikul :D

    Linnumaja on armas. Minu linnud söövad ka platsi puhtaks, katsun sinna ikka rohkem surada, peaks rasvakerad ka panema, siis jagub neile vast pikemalt.

    Tore on lugeda nende OV-de kohta, kes oma inimeste eest hoolt kannavad. Tegelikult ka. Nende eelarvete juures polegi see nii lihtne.

    VastaKustuta