30. juuni 2012

Külas proffidel

Eileõhtune külaskäik väärib jäädvustamist ja nii piltide kui postituse tegemiseks on küllakutsujate lubagi küsitud. Oli põnev, sest külla kutsusid kutselised aiakujundajad, Mare ja Riho aiakujundusfirmast R&AR . Klooga ranna endise pioneerilaagri aladel asuva rohkem kui 5000m2 suurusest aiast moodustab poole 2300m2 suurune tiik, minu jaoks oli see esimene kord Eestis korralikku ja huvitavat veeaeda näha. Esimene küsimus selle hiidtiigi puhul oli muidugi, et kas üle ka ajab - pidi ajama ja üldse mitte vähe, mõnikord loksuvat vesi majast vaid meetrikaugusel. Oma uputavale tiigikaldale sain hea idee, astilbed, mis pidid üleujutuse eeskujulikult välja kannatama. Kavatsen kindlasti proovida.
Igal pool mujalgi andis tunda head maitset ja korralikku hoolitsust. Uskumatu, et inimesed, kelle igapäevane töö on niigi aedade kujundamine ja hooldus, jaksavad veel niipalju aega ja energiat omaenese aiale pühendada. Ilus oli, palju põnevaid põõsaid ja kaunid vaated. Piltide kvaliteet paraku selline nagu on, õhtune päike polnud pildistamiseks just parim ja peale kolmandat plõksu sai fotoka aku tühjaks, edasi jätkasin telefoniga.







Tiigikaldal hakkab õitsema jukka, päris haruldane vaatepilt:
Välja kaevama esialgu ei hakanud :D, aga kääre anti küll kasutada, proovin abeeliast ja viirkirsist pistikuid teha. 
Tänast kuiva hommikut kasutasin majaesiste põõsaste kasimiseks, kuivanud oksad välja pargiroosidest ja okkalistest, taltsutada üleannetuid sireleid ja forsüütiaid. Muutunud poleks nagu suurt midagi, aga sodi tuli mitu kärutäit. Põõsakujundaja töövahendid:
Kuna valge viin ongi siin majas vaid desinfitseerimisvahendina tarvitusel, ostsin kõige odavama. Naabrimees hoidis niigi kahe käega peast kinni, kui nägi mind ükskord kingitud Absoluti aiakääridele kallamas :D. Okkakindad aga on tõesti head, kuigi tegelesin mitu tundi tigedate tegelastega nagu roosid, kadakad ja kukerpuud, jäid käed täiesti terveks.

1 kommentaar:

  1. Ilusaid aedu vaatad alati suure huviga ja pildid ei suuda olemasolevast tavaliselt pooltki edasi anda. Kindlasti oli see üks huvitav reis ja nüüd on pea jälle häid ja lennukaid mõtteid täis.

    Kindad on väga ausad, töövahendid ka. Aga pudelile lisaks on vahel ka välgumihklit vaja, see peab samuti lõikaja arsenali kuuluma:)

    VastaKustuta