1. juuni 2012

Juuni algus

Mai oli ülikiire. See kuu on tavaliselt niigi ülikiire, sel aastal siis tänu aiapoe värgile veelgi kiirem. Kui algul olin õnnetu, et püsikupakkumine aia taha läks, siis praegu hingan kergendatult, sest rohkem, kui praegu tehtud, teha ei jõuaks. Vähemalt põhitöö kõrvalt mitte.Samas, tänane vihmane ilm andis aja tulude ja kulude kokkulöömiseks ja tulemus erilist heameelt ei tekitanud. Ütleme, et plusspoolele jäime ainult tänu sellele, et M töötab miinimumpalga eest ja mina vabatahtlikkuse alusel. Elada niimoodi muidugi ei saaks, kui muud tööd ja selle eest makstavat palka poleks. Samas, huvitav kogemus ikkagi. 
Oma aed pakub endiselt vaid rõõme, see pisike umbrohi ei tee ju ometigi meelt mõruks. Ega endiselt põletamata oksahunnikud. Muru jõudsime eile vähemalt strateegilistest kohtadest ära niita ja vihmas lõhnab kõik hullutavalt ja värskelt. Sirelid ja õunapuud õitsevad, endiselt möllavad peenardes tulbid, lisandunud on laugud ja murtudsüdamed. Võililled on lõpetanud ja teevad oma võilillesigadusi ehk pillutavad seemneid. Pojengiala esimene õitseja oli sügisel istutatud tilluke tiibpojeng (Glaucidium palmatum), mis tegelikult vist pojeng polegi ja mille peamine võlu tulevikus on hoopis uhked lehed.

Hommikul poodi minema hakates piilus mu tegemisi heki tagant kaks võsavillemit:

Vähemalt sai puhkuse ajal suurema osa pottidest ära istutatud. Istutamata on need, millele tuleks kõigepealt koht tekitada, roosid ja mõned hostad.
Uue istutusala idee on täitsa olemas, aga enne tahaks tiigiümbrusega ühele poole jõuda, muidu on igal pool mingi pooleliolev songermaa. Tahaotsa tellisin Cayeux-st pseudacoruse sorte ja eks vaatan tarnasid ja muid porilembelisi. Siberlaste ja kõrreliste alast on ligi pool kaetud, edasi tegemist segas alanud paduvihm.


Sooja vaid kümme kraadi, sajab, koerad magavad norisedes. Peaks neist vist eeskuju võtma. Homme tuleb Jänedal ära käia.

6 kommentaari:

  1. Sooja hetkel vaid 8C, varahommikul kella 5 paiku 4C. Kütame kasvuhoonet (tomat õitseb) ja toas kaminat. Hea soe on. Vihma sajab,inimestele see ei meeldi, aga loodus ilmselt vajab teda peale 2 põua-aastat hirmsasti. Paganama hein kasvab ülihelikiirusega:)

    Kui te esimese paari kuuga suudate vähemalt ühele inimesele miinimumpalga saada, siis ärinaisena Sa ju tead, et polegi veel nii hull see asi. Igatahes on see rohkem kui mitte midagi.

    Aga kust Sa selle tiibpojengi küll välja võlusid, ma otsin teda juba paar aastat. Pojeng pole ta tõepoolest mitte, aga eesti keeles ilmselt ei piisa lilledele nime panemiseks sõnu:D, meil on kõik kellad, karud, kured ja siis mõned suure segaduse tekitamiseks, enelad ja pojengid :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tiibpojeng oli eelmisel aastal soomlaste valikus, aga nüüd miskipärast enam pole. Pean meeles ja küsin millalgi järgi, kuhu nad selle kaotasid. Minu titte ei saa niipeagi jagada :(

      Kustuta
  2. Paari aasta eest lugesin sellesama tiibpojengi kohta ja imetlesin k6rget hinnanumbrit, aga kust, ei m2leta:)
    Iga 2ri vajab k2imajooksmiseks aega. Kuna te olete soodsas asukohas eesti rikkaima linna ja rammusa soome riigi kylje all, siis on loota, et rahandusaasta l6petate kerge plussiga, mina igatahes soovin kivi kotti ja palju lojaalseid pysikundesid.

    VastaKustuta
  3. Mina soovin ka edu! Sellel aastal olen vilets kunde, aga ehk järgmised aastad seda truim. Uurisin su tiigiääre pilte huviga. mul kipub vägisi kaks veekogu tekkima just nende vihmadega.

    VastaKustuta
  4. A´tiibpojengi saab kiiremini paljundada seemnete kui jagamisega. Seemned tärkavad väga hästi ja õitsema lähevad 3-4 a. pärast. Ilusamad on kui kasvavad viludas.

    Eks esimene aasta olegi ju kogemuste saamise aeg, isegi väga tublilt alguse kohta

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh. Mu tiibpojengititt kaks õiekest tegi, katsun seemnetel silma peal hoida.

      Kustuta