8. juuni 2012

Aedniku helge hetk

Selliste õhtute nimel, nagu täna, tasub elada. Ausõna. Niivõrd hea on olla.
Sel ajal, kui ma ise mööda Eestit ringi tormasin või tööasju ajasin, rohisid peenrad end ise ära. M väga tubli ja tööka õetütre abiga. Oksahunnikud põletas M, kui eile õhtul kella kaheksa paiku Viljandimaalt koju jõudsin, oli vaid suits järel.  Muru niitis täna õhtul töölt koju jõudes minapäkapikk ise, kaks tundi ühtejutti, aga nüüd on kõigist strateegilistest kohtadest perfektne. Strateegilised kohad on need, mida ma terrassilt näen ja kaugemale ei pea ju minema, eks. Lähedal on kõik perfektne, suisa ideaalne aed.
Nii et sel nädalavahetusel ei rohi, ei niida. Teen asju, mis tõeliselt meeldivad, istutan ja kujundan. Eriti viimast. No ja need taimed, need ju lihtsalt tulevad, iga kord, kui koju jõudes Hõbetähe pagasiluugi lahti teen, on seal mingid taimed. Tänagi sõitsin Juhani Pääsküla aiaärist mööda, no käsi lihtsalt jõnksatas paremale ja kui ma seal parklas olin, siis mõtlesin vesise koha taimi vaadata, lõpuks oli vaatamiseks ikka käru vaja...eile liimusid Nõrga talust mingid asjad näppude külge, nii see aiahooliku elu käib.
Täna aga vedeleb aiahoolik terrassil, kuulab linnulaulu, toksib läptoppi, sügab varbaga lesivaid penisid ja mõtleb, et kuidas tal elus on vedanud, et saab nii imelises kohas elada: Õhk on paks sirelite ja niidetud muru lõhnast, linnud jutustavad igas ilmakaares omas keeles. Õhtust jahedust aitab peletada terrassisoojendi ja katusega terrassil on sääskede vastu Thermacell ikka tõeliselt tõhus, muidu ei saaks juunis vist üldse väljas olla.
Ning kõige mõnusam on see, et on reede õhtu ja terve nädalavahetus aiaga on alles ees.
Pilte paraku ei ole, sest fotokas on tööle jäänud.




8 kommentaari:

  1. Jah, just selliste hetkede nimel me ilmselt elamegi:) Aga veel helgemad on need hetked, mida saab jagada sõpradega, kas uute või vanadega. Tekkiv sünergia on mõnikord imeline ja justkui raisatud päev on tegelikult rikkam kui mõni väga-väga töine.

    VastaKustuta
  2. Niidetud muru lõhn on üks mõnusamaid suve lõhnu... eriti õhtuse jaheduse saabudes... See justkui tuletaks pidevalt meelde, et suvi kestab, kestab ikka veel... :)

    VastaKustuta
  3. :) See on vist õhus, see rahulolutunne. Istusin oma pisipojaga eile ja leidsin, et imeline, et meil on vedanud, et me just siin elame. Mitte kuskil tolmuses Indias või pagan teab kus

    VastaKustuta
  4. Oh kohe rahu tuli hinge.Endal on kogu aeg...kiire,kiire. Tegelt pole kuhugi kiiret. Tuleb osata olla rahus ja nautida ilu meie ümber. Aitäh!

    VastaKustuta
  5. Ja seda sorti r66mu ei asenda ega vaheta yhegi teise r66muga. Oled midagi justkui p2ris valmis saanud ja k6ik meeled naudivad seda:-)

    VastaKustuta
  6. Jaa, enda jaoks peab ka aega võtma. Mida vanemaks saad, seda rohkem oskad selliseid hetki hinnata.
    See thermacell on tõhus jah kui on tuuletu või poolkinnine terass, mul thermacell lamp, hea, et tänu Sinule leidsin ka koha kuskohast neid täitekomplekte tellida saab, nüüd saab jälle õhtuti õues kohvetada. Ise küll eelistan neid Weitech (ja neile analoogseid) heliga peletajaid, aga kahjuks meil saada ainult vooluvõrku ühendatavaid, patareiga pistad taskusse ja võid aias tegutseda, kartmata, et sääsed nahka pistaksid.

    VastaKustuta
  7. Mõnus. Isegi pilvi pole vaja vahtida, saab varbaid sirutada. Ja hea, et hetke tabad ja jagad :)

    VastaKustuta
  8. Kade-kade!:) Sest mul on sirelitel tänavu nii vähe õisi - külm vist tegi liiga.
    Aga kadedus on teadagi. liikumapanevaks jõuks - tellisin endale ka sääsepeletaja. Mul on mõnus varjualune, ent ka sääsed peavad seda hubaseks kohaks... Näis, kas saan neist lahti. Hind on ikka üsna soolane, arvestades et balloone tuleb juurde osta.

    VastaKustuta