17. juuli 2016

Südasuvi on mõnus

Sel aastal on olnud kõike piisavalt, nii vihma, soojust kui päikest. Tänaseks lubati küll vihma, õnneks ei tulnud. Kui keegi arvab, et lakume aeda puhtaks avatud talude päevaks, siis eksib. Aia jaoks on sel aastal häbiväärselt vähe aega olnud ja naati leidub igal pool. Nii palju, kui sel nädalavahetusel aega oli, lõikasin peenraservi, enam-vähem sai kõik tehtud.
Eile proovisime ära siis projektirahadega soetatud võsapurustaja, on ikka võimas riistapuu küll. Roikaid ja kaikaid on meil terve metsaalune täis, ja sellel elukal pole ka priskemate kaigaste läbinärimisega mingit probleemi. Kõik vajalikud kohad said multšitud.
Lepatriinud käisid reedel Paliveres terrassilaudu ja tellitud pinke ära toomas, tubli Lepatriinu kruvis täna kõik kuus pinki kokku ja lõpuks ometi on aias piisavalt istumiskohti. Ning 27 eurot ühe sellise toeka pingi eest pole sugugi palju makstud.
Aed on värve täis, puhkevad kõik roosid ja alustamas on päevaliiliate ja liiliate ühendorkester

Erinevaid värve ja lõhnu on niigi metsikult palju, lisaks on mind sel aastal tabanud floksipalavik. Õigemini piinab see mind juba paar aastat alates Koidu Reinupi imelise floksiaia külastamisest saadik, aga mul lihtsalt polnud flokse kuskile panna. Olen raudselt kinni pidanud lubadusest, et ei ühtegi uut istutusala, rohkem hooldada ei jõua, sest iga päev pole aedlemiseks ei aega ega ka tuju. Sel aastal aga läks ühest üsna keskpäevapäikeses olevast peenrast välja terve posu roose ja ma isegi ei kahetsenud seda väljaminekut, sest M ajal sai roose pisut palju kokku ahnitsetud...seega sai endisest roosipeenrast nüüd floksipeenar, kevadiseks silmailuks tuleb sinna ilmselt veel sibullilli sokutada ja ongi kõik jälle hästi.
Muru niita oli ka muidugi vaja, eile oli päris naljakas vaadata laitmatult multšitud põõsaala kesk nõgesemerd, aga tubli Lepatriinuisand lahendas õhtuks nõgesemereprobleemi ära. Mina niitsin täna majaümbrust.
Pildistamiseks polnud täna õiget soolikat, pildid tulid kuidagi luitunud ja udused, seepärast rohkem neid ei pane ka. Aed on praegu nii kolmedimensiooniline, et kõik pildid tunduvad selle kõrval lamedad.

4 kommentaari:

  1. Jajah, südasuve ongi raske pildistada aga need pingid on tõepoolest toekad ja hea hinnaga.

    VastaKustuta
  2. Oi kurja, oleks pidanud sulle kobedama floksipuntra tooma, seda head sorti on mul ju veel...
    Päevaliiliaid peab palju olema, väga palju. Siis on ilus :)
    Floksidest sama.

    VastaKustuta
  3. Pink on tõesti tore ja olulised nad ka aias. Ja see suvi , tõesti, on olnud nii sooja kui vihma. Meil siin vihma küll veidi vähem, aga vähemalt on. Kujutlen kui värviline sul seal võib olla. Nii tore. Floksid on armsad, mulle ka meeldivad. Mõned mul juba on.

    VastaKustuta
  4. Minul sel aastal päevaliiliad üldse ei õitse, isegi "vanad oraanzid" mitte. Pole meeles ühtegi varasemat aastat, mil nad õitsemise vahele oleks jätnud. Floksid on õnneks tuntud headuses ja avavad aina uusi õisi.

    VastaKustuta