7. juuli 2016

Kukeharjamäng

Selline vastik kasealune, kus mitte midagi ei kasvanud, 10 cm mulda ja kuivkuiv. Samas Eriti Olulises Piirkonnas ehk terrassilt nähtav. Tegelikult tahaksin ma kasest üldse lahti saada, on majale ohtlikult lähedal. Lootsin võsalangetajatele, aga nende elukas krõmpsutab ainult võsa, nii jämedate puude peale hammas ei hakka.
Terrassi poolsele otsale vedas Lepatriinuisand juba mitu nädalat tagasi kivid peale, sest Miku armastas seal lesimas käia. Mina täitsin vahed killustikuga, kangas on all ka.
Teisele poole kaske päris killustikku panna ei tahtnud, laiutava mustja luudpõõsa ja kase vahele jäi mingi ruutmeeter-poolteist lahjat maad, kus ei kasvanud midagi peale vene ussikeele ja seegi nägi hale välja.  Nädalavahetusel lätlaste hulginimekirja läbi hekseldades (no pole enam midagi tellida ega müüa, kevadisest kahest ja poolest tuhandest nimetusest on alles kaks ja poolsada) hakkasid silma kukeharjad. Need peaksid ju ometi peaaegu mullata hakkama saama. Mõeldud, tehtud, pühapäeva õhtul tellisin, kolmapäeval kätte ja õhtuks maas.
Teisel pool kaske elavad nüüd
Kamtšatka kukehari 'Variegatum' 2 istikut
Kamtšaka kukehari 'The Edge'3 istikut
Hokkaido kukehari Ŕobustum''
Karpaadi kukehari
Verev kukehari 'Vera Jameson''
Oregoni kukehari
Ellacombi kukehari 'Praeger''
Kaunis kukehari "Thundercloud"
Kaunis kukehari 'Koningskerze''

Eks näis, kuidas see seltskond seal purukuivas ja keskpäevapäikeses hakkama saab.

Hmm, mulle pole varem kukeharjad pähegi tulnud, aga tegelikult on nad päris põnevad tegelased oma lahedate paksude lehtedega, mis võivad oikuivärvilised olla.


5 kommentaari:

  1. Kukeharjad on muidugi lahedad ja võivad isegi Sul seal hakkma saada

    VastaKustuta
  2. Väärib põhjalikult uurimist, sest need vorstikesed on huvitavad.

    VastaKustuta
  3. Väga apetiitsed nunnud.:) Mis võiks olla kõige parempoolsema nimi esireas?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Esireas on kolm kamtšatka kukeharja The Edge, miskipärast see parempoolne näeb ilmselt valguse tõttu kuidagi eriti ilus välja

      Kustuta
  4. Kukeharjad on võluvad taimed. Ja see müürijupike on väga ilus

    VastaKustuta