28. juuli 2016

Roosidest, lühidalt

Mis oleks südasuvi minu jaoks roosideta...suur hullustus, kui neid pidevalt vaja juurde soetada oli, on õnneks üle läinud ja sel aastal olen soetanud juurde ainult neli lihtõielist pinnakatteroosi, mis sõna otseses mõttes augutäiteks läksid. Pikk soe sügis ja sellele järgnenud pea lumetu külm laastasid roosikollektsiooni ikka korralikult, aga esimest korda ei olnudki mul väga kahju, sest mu hooldusvõime on ikka tõesti viimase piiri peal ja paarkümmend põõsast vähem tähendab lihtsalt vähem tööd. Lemmikud jäid enamuses ellu. Kasutan Ahti Tiirmaa poolt nädalavahetusel tehtud pilte, sest ise olen sel aastal väga vähe pildistanud.
Rhapsody in Blue
 Haapsalu valge, tundmatu roosisort, mis Haapsalu promenaadil aastakümneid õitsenud
 Grete, Mart Ojasalu sort
 Souvenir de Greuville, väsimatu õitseja
 Loredo
 Sexy Rexy, samuti üks hull õitseja
 Novalis, vähe õisi, aga see-eest millised
 Modern Art
Osa roose veel pole õitsema hakanudki, sealhulgas enamik lihtõielisi lemmikuid. Pungad siiski on. Rohutirtsud siristavad, naat kasvab jõudsalt, aga rohida ma sel nädalal ei viitsi sellestki hoolimata, et ajakiri Maakodu tuleb homme aeda pildistama. Pildistagu neid kohti, kus naati ei ole, kuigi viimaseid, khm, on vähevõitu.
Ja üleüldse ostsin ma endale teisipäeval ilusa kihnutriibulise võrkkiige ning mitte ainult ei ostnud ja ei riputanud üles, vaid kavatsen seda iga päev ka sihtotstarbeliselt kasutada. Täna on küll vähe kiire, autotäis pakke ootab postitamist ja muud tööasjad ajamist, aga kiik sai pandud õhtupäiksesse ja hetke ikka leiab.

7 kommentaari:

  1. võrkkiik on hea ost :D ja Novalis on võrratu, ärge ajage mulle seda roosihullust külge :D

    VastaKustuta
  2. Ma olen juba aastaid võrkkiikesid küll vaadanud, küll isegi näpus hoidnud, kuid ostmiseni ei ole ikka veel jõudnud. Aga ma ka teen selle tembu ära! Võib-olla isegi sel suvel, aga järgmisel kohe kindlasti. Isegi paari sobivat kohta näen aias,kuhu seda riputada sobiks. Hääd mõnulemist ja tehtud töö viljade nautimist südasuve õhtupäikeses!

    VastaKustuta
  3. Suvi on meil niigi lyhike, olgu siis vähemalt kylluslikult roose ja muid lillepõõsaid.

    VastaKustuta
  4. Ma ei kujuta suve võrkkiigeta ettegi. :)

    VastaKustuta
  5. Vot see võrkkiik - tõeliselt hea ost. Kaunis nagu roosidki.

    VastaKustuta
  6. Me elaksime justkui valgusaastate kaugusel, meie Novalis on ammu-ammu õitsenud.
    Võrkkiik on kõige sobilikum asi ühes aias, eriti kui ta nii ilusa vaatega kohas on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu Novalis õitseb pidevalt kuni hilissügiseni, üksikud vahed on ainult vahel?

      Kustuta