17. märts 2014

Põuda sel aastal ei tule

Kui siinelatud aastate jooksul (jah, kohe saab 11 aastat täis) paar aastat tagasi esimest korda tõsine lumi maha tulid, olime me kõik, endised linnainimesed, hädas mis hädas. Mina olin vist ainuke, kellel oli vähe laiem lumesahk, teised vehkisid kõik labidaga.
Järgmisel aastal ostsin ma endale murutraktori ette pandava saha, lund tuli juba märgatavalt vähem
Enne eelmist (mitte veel kestvat talve) investeerisime naabritega lumelükkamisse juba korralikult. Naabrimees investeeris murutraktori ette paigaldatavasse lumepuhurisse, samasse projekti andsin mina oma kunagi ostetud rattaraskused, mis mu enda uuele trakale ei sobinud. Nüüd kulub 300m sissesõidutee puhtakslükkamiseks alla tunni ja suur traktor polegi siiakanti eriti oodatud, sest lõhub tee ära. Ega pole paar aastat ühtki näha olnud. Mina investeerisin iseliikuvasse bensiinimootoriga puhurisse, mis on traktoripuhurist kitsam ja millega saab jalgteid puhtaks puhuda.
Nüüd, kui me oleme ühiselt relvastatud Lumeeide igasugusteks rünnakuteks, anti sel talvel lund linnunoka otsast ja naabrimees käis oma trakaga vist kaks korda, kui ma õieti mäletan.
Et mis seos sellel põuaga on...arvestades kõiki neid sadu töötunde, mis mul eelmisel aastal müügiplatsi kastmisele kulus käsitsi ja sprinkeritega, olen sügise ja talve jooksul välja mõelnud sellise kastmissüsteemi ja sellesse ka juba piisavalt investeerinud (tilkkastmiseosa, altkastmisematid, jaoturid, liitmikud jnejnejne), et...Lähtudes sellest, mis lumega juhtus, tuleb keskmisest vihmasem suvi :D ja kogu seda kupatust läheb vaja ainult mõnel päeval.

5 kommentaari:

  1. Mina usun seda teooriat, sest panin juba poolest sügisest väikese kraabitsa käekotti, et hea kohe võtta, kui vaja, ei pea autost otsima ja vaja läks vaid paaril korral:)

    VastaKustuta
  2. :)
    nii ta kipub tihti olema jah.
    aga pln räägi lähemalt oma tilkkastmissüsteemist - millise ja kust ostsid jne. ma üritan juba mitmendat aastat oma kõrgpeenardesse ise teha, eks sel aastal ehk näeb, kas hakkab tööle. kui ei hakka, on vist vaja "päris" asjad osta. praegused tegin veetorudest, millele puurisin imeväikesed augud sisse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ostsin sügisel Scheteligist, neil oli mingi hirmus hooajalõpu allahindlus, valmis Gardeba kastmissüsteemid. Ega ei tea, kuidas töötab, kogu see peen skeem on valmis ainult minu peas ja kindlasti on osa vahejuppe tegelikkuses puudu. Idee sain tegelikult ühelt kliendilt, kellel oli terve maakodu aed automaatkastmise peal ja ta ise sellega rahul nagu kass päikesepaistes.

      Kustuta
  3. Jajaaa, see vana vihmavarjujutt :) Sul pole ilmaportaale vajagi, muretse mingid kuuma- ja külmatõrjed ka, saaks kord ometi aednike unistuste ilma :D

    VastaKustuta
  4. Sel aastal oleks võidud ikka oma lumekoristusmasinad mitme luku taha panna,ehk oleks siis ka korralik lumevaip tulnud :)

    VastaKustuta