2. mai 2010

Mai esimene nädalavahetus

Tegelikult on väljas endiselt räigelt külm, praegu, kell kuus õhtul näitab kraadiklaas akna taga ainult kuut soojakraadi ja jäine tuul teeb asja veel hullemaks. Tulbid on täna kategooriliselt keeldunud oma õisi avamast, aga õitsema on hakanud esimesed nartsissid - tükk tegu oli nende pildile saamisega, sest tuule käes õitsevad õied ei püsinud hetkekski paigal.


Eilsest Hansaplandis käimisest tuli siiski aiapisik sisse. Kuigi sealgi oli jääkülm ja vihmane ja ma südamest loodan, et loengupidaja külma ei saanud. Üht-teist jäi näppu ka, kaks pojengi, kaks roosi, veel nipet-näpet, igatahes sünnipäevaks saadud kinkekaardid said realiseeritud ja pealegi tuli maksta. Kõige põnevam soetatud taim aga on hoopis tubane ja selline tegelane, kes sööb kärbseid, Dionaea muscipula. 
Kuna aias olemiseks oli liiga külm ja tuuline, askeldasin kasvuhoones, kastidesse said kõik suvelilled ja mõned püsikuseemnedki. Igatahes on nüüd kasvuhoone puupüsti täis ja eriti midagi juurde ei mahu.
Täna sai esimene rohimisringki tehtud ja peenardes laiutavaid võililli-naate nuheldud. Ning istutamise otski lahti tehtud, Sarastro sinililled ja maikellukesed. Hullu külma enam tulla ei tohiks, sest majaesised laanesõnajalad ajavad krimbleid püsti ja nemad on olnud seni parimad ilmaennustajad. 
Külmast hoolimata kasvavad taimed aias, nii et kohin taga. Lupiinid, delfiiniumid ja laugud on lausa üllatavalt suured ja hostade ninadki väljas. 
Tervis on endiselt selline...pooletoobine, päriselt kadunud pole ei köha ega nohu, aga võrreldes eelmiste päevadega on oluliselt parem ja horisontaali enam ei kisu.

8 kommentaari:

  1. Oi meil oli küll hea päev! Ei mingit külma ega vihma! Päikegi paistis!
    Aga Sul ikkagi soojem st. mereäärsem kliima. Meie nartsissid alles mõtlevad elu üle järele ja tudivad!

    VastaKustuta
  2. Meil oli ka hommikupoole külm ja vinge tuul, aga pärast läks mõnusaks.
    See kärbsepüüdja taim on vahva. Eile vist just tuli etv-st sellest saade. Aga millega Sa teda siis toidad, kui kärbsehooaeg just pole? Ja palju nad selle taime eest seal Hansaplantis küsivad ka?

    VastaKustuta
  3. meite kandis pole ei nartsisse ega hostaninasid veel. forsüütial on õied lahti ja täna vaatasin metsa all, et esimesed ülased hakkavad lahti minema. huvitav, kas siin on siis nii palju külmem või? tuul on küll ebameeldivalt jäine olnud 2 päeva.

    VastaKustuta
  4. Kärbsepüünis maksis 75 krooksu ja minu meelest on meil kärbsehooaeg 365 päeva aastas, isegi talvel ronivad kuskilt välja.
    Aga seda ma olen oma silmaga näinud, kuidas autotermomeeter trummlandia kandis näitas 12 kraadi vähem kui kodunt välja sõites, vahe tosinkond kilomeetrit.

    VastaKustuta
  5. meilgi nartsissid juba õitsevad ja tulbid. aga hostadest pole veel jälgegi, ma juba natuke murelik - kas tõesti kõik kadunud?

    aga mul see kärbsepüüdja kasvatamine ei õnnestunud. ei osanud talle vist õiget keskkonda pakkuda - ta tahab niisket õhku - hoidsin küll veeanuma tal kõrval - aga sinna parematele jahimaadele ta läks.

    VastaKustuta
  6. Tartus oli vahelduv päike ja vihm. Põhiliselt sadas vist eile öösel.
    Tulbid on nupus ja ka tuulevarjus ei õitse. Nurmenukk tegi esimesed õied.

    Kased on hiirekõrvus

    VastaKustuta
  7. Me hulkusime nädalavahetuse ringi ja nägime igasugu ilma.
    On ikka suur vahe küll. Ja mis siin ikka imestada - põhi lihtsalt on põhja pool ja seal ongi külmem:)

    VastaKustuta
  8. KAKSTEIST kraadi?!??!

    teate, mina nii ei mängi!

    aga ei tea, kas selle mõõtühiku nimi võiks olla kraadkilomeeter?

    VastaKustuta