18. august 2016

Homseks lubatakse suve

Tervelt kolmeks päevaks. Mere ääres +20 ja päike on juba suvi. Pühapäevaks lubatakse ka kuiva, aga jahedamat. Mina ei virise ka kolmepäevase saju üle, mis just mööda sai. Mujal Eestis on selgelt vett liiga palju, aga meil pole isegi tiik veel täis saanud. Vähemalt müügiplatsi ei pea kastma, päris kõva kokkuhoid.
Kõigepealt natuke kolepilte. Nii näeb välja kruusamultši ala, kus all on kangas ja peal kõva kiht killustikku, kaks nädalat tagasi oli laitmatult puhas. Mürgitada ei taha, põletusrohimisest pole nii lopsaka umbrohu puhul mingit tolku.
Aga džunglipuhmikud mulle meeldivad. Ma ei saa öelda, et ma neid üldse ei suuna, aegajalt ikka midagi kaevan ja rohin välja ja siin on jõgi-ristirohi ilmselgelt liiale läinud ja vajab taltsutamist. Ristirohu ees paremal Kata käest saadud tundmatu elulõng on sel aastal eriliselt lopsakas.
Tiigiäärne džungel vajab ohjeldamist, aga isegi ei tea, kas sel aastal enam jõuab ja kas sel üldse mõtet on, meil selliseid suviumbrohtusid pole, sest pole põlde, kõik on risoomidega


Asi näeks päris metsik välja, õnneks annavad niidetud alad õhku ja ruumi. Kuigi jah, niidetud on nädal tagasi.




Hortensiadžungel. Tiiger all paremas nurgas :)
Kuuritagune džunglisaar, ligi neljameetrine saarvaher Flamingo on nii kirju, nagu õitseks suvi läbi ja pole kunagi külmakahjustusi saanud.
Üle tüki aja üksinda kodus on täiesti imelik olla esimesel õhtul. Värske Magister laskis juba eile hommikul jalga, ema viisin linna täna. Sain selle sõidu õnneks ühe suure klienditellimusega ühitatud, sest eile õhtul selle tellimuse kolmandat kärutäit kokku vedades hakkas õudne, mismoodi seda kõike pakitakse, ühte taime viis, teist kaheksa...ja Raplamaa polnud summat arvestades üldse kaugel, õnneks tuli välja, et nii minul kui kliendil täna Tallinna asja ja Järve Keskuse parklas sai üks auto tühjaks ja teine täis laotud.
Kui ikka tõesti ilusat ilma tuleks, siis saaks ehk nats rohida, kriitilisemaid kohti. Õuekaktust ei tahtnud pildistadagi, ei paista naadi seest väljagi. Kuigi on istutatud kohta, kus vundamendikraavist sai eemaldatud kogu eelnev pinnas, täidetud mulla- ja kruusaseguga ja kümme aastat tagasi kaktuse istutamisel pisut kaktusemulda lisatud. Nüüd kasvab naat igale poole sisse, kümme aastat olen seda grilltangidega katkunud ja efekti on vaid lühikeseks ajaks. Niipalju siis naadi likvideerimisest pealsete eemaldamise teel.

4 kommentaari:

  1. Vihm on igal pool aedadest džunglid teinud, sest lõuna pool on yldiselt põuased ja metsapõlengutega kesksuved olnud, sel aastal siis hoopis sedapidi.
    Kui ei saa naadist lahti, tuleb istutada midagi tugevamat peenrasse. Ma vaatasin, sul kõrrelised päris tublid ja põõsad ning kõrged pysikud väga õnneliku olemisega.

    VastaKustuta
  2. Hortensiad on kaunid, Katalt sain mina ka elulõnga ja on testi väga jõudsalt kasvav. Flamingoga pilt on kuidagi väga mõnus. Eks muidugi neid tegemisi sul jagub. Loodan, et leiad lahendused, et ei peaks end rohimistega ja lisa hooldamistega lõhki rebima.

    VastaKustuta
  3. Tiiger džunglis on väga armas ja õhku ning ruumi Sul seal ikka tõesti jagub. Suure suve džunglid meeldivad mullegi, sellised natuke kreisid ja sasised :)

    VastaKustuta
  4. Tiiger dzunglis on kirss tordil.:)
    Väga ilusad hortensiad.

    VastaKustuta