8. jaanuar 2016

Kaunis ja kole

Nii külm kui täna, pole mitu aastat olnud. Päikesetõusu ajal -21,9. Hommikul tõustes oli magamistoas ja köögis +15,4 ja elutoas täistuuridel undava soojuspumba all +15,9. Aga pole viga, kõigega harjub ja külm on mööduv nähtus. Maani fliisist hommikumantel, suur pleed ja suur tass kuuma kohvi aitavad optimismi üleval hoida. Pean tunnistama, et mõnikord olen pool päeva hommikumantlis arvuti taga tööd teinud, sest see on lihtsalt kõige soojem ja mugavam riietusese ja nägemas ei ole peale koerte mind nagunii mitte keegi.
Lõunaosariiklased oma miinus kolmekümne ja plussiga muidugi itsitavad, aga ei kadesta ma neid ei talvel ega suvel. Mulle sobivad mereäärsed temperatuurid rohkem.
Tuli piidi alla, elutoa ahju ja magamistoa kaminasse ja juba lähebki paremaks. Külmaga tuleb toime, täna enne linnasõitu peab jõudma veel puid tassida, pärast on pime.
Lumega on lugu natuke keerulisem. Aed on praegu mõnusa koheva lumekatte all, aga ma väga loodan, et seda palju juurde ei tule. Miskipärast ei käivitunud eile lumefrees, loodan, et tehnikaspetsialistist naabrimehel on aega nädalavahetusel pilk peale visata. Õnneks oli lumi kerge ja sai käsisahaga olulisemad kohad puhtaks. Ilus on, meil suhteliselt haruldases tuulevaikuses püsib lumi ka puudel ja põõsastel, pilt tehtud küll eile telefoniga, sest muud tehnikat ei tahtnud selle temperatuuriga õue viia.
Kui täna kuhugi minema ei peaks, oleks väga mõnus. Kahjuks peab linna sõitma.
Ja siis peab nuputama, milliseid püsikuid lätlaste ligi tuhande nimetusega nimekirjast veebipoodi sisse tellida. Uusi pojenge kindlasti, aga muude asjade osas on ajus hetkel täielik lühis. Pole aega olnud eriti teiste lehtedel ka surfata, muud tööd on palju olnud. Ja jõulude ajal lihtsalt puhkasin, seda oli ka hädasti vaja.


4 kommentaari:

  1. Lausa kadestan seda mereäärset kliimat praeguse külmaga.Meil -31C hommikul ja lund poole vägem.
    Aga loodus on ilus-eriti päikese käes.

    VastaKustuta
  2. Ilus ümbrus kaalub üles kõik ebamugavused

    VastaKustuta
  3. Mulle ka meeldib väga see pika sooja hommikumantli ja küdeva kamina kombinatsioon.

    VastaKustuta
  4. VILLane hommikumantel oleks veel võimsam :)
    Elame yle ka selle talve.
    Ehk on lätlastel selliseid kõrgeid pysikuid ja nn hiina heinu, mis meil muretult talvituvad. Ma igasugu variegatade ja siidipööriste pärast põen iga talv ja põhjusega.

    VastaKustuta