31. august 2015

Õhtuvalguses

Õhtust valgust on meil tegelikult vähe praegusel aastaajal. Umbes kell seitse kaob õuelt viimane päikesekiir suurte puude taha. Läänepoolse soostunud võsa mahavõtmisest esialgu ei unista, olemasoleva korrashoidmisega on piisavalt tegemist.
Aed ilma roosideta oleks sügisel vaene, Nende ilu jagub külmadeni, on suuri ja väikeseid ja tuhandeid õienuppe on alles puhkemas.
 Henry Kelsey
 Oranges and Lemons
 Maakodu
 Samba
 Schloss Eutin
Crown Princess Margareta
Eile istutasin maha viimased hulgused, mõtlesin lõpuks välja kohad kanada sarvpuule ja kollasele kastanile. Ühest püsikualast saab puude ja põõsaste koht, ei jõua nende rohitavate aladega jamada.

Olen naabritüdrukule igal aastal esimeseks koolipäevaks lillekimbu teinud ja nüüd juba teismeline neiu on nii uhke, et tal on alati nii erilised lilled, ilmselt on minus muude annete hulgas lilleseadja kaotsi läinud. Seekordne kimp sai aedhortensia Vanilla Fraise õitest, põisenela Diabolo tumedatelehelistest okstest pluss vürtsiks natuke lumimarja Amethyst.
Väike esimesse klassi mineja aga sai roosikimbu, sama pisikese nagu ta isegi.

August sai läbi, aga suvi on endiselt täies hoos.

4 kommentaari:

  1. Ai kui armas see kooliminejate le kimpude tegemine. Me käisime täna terve aia läbi ja valisime :)

    VastaKustuta
  2. Kooliminek ju niiiii tähtis asi, kohe kuidagi ei saa lilledeta,
    Meil ju roose peaaegu, et pole, aga õiepuudust see küll ei tähenda. Värve on veel igasuguseid ja palju.

    VastaKustuta
  3. Minul hakkab küll õisi juba vähemaks jääma aga tundub, et sel aastal tuleb värve palju kui sügis kord aeda jõuab :) roosid on ikka väga ilusad

    VastaKustuta
  4. Panin eelmisel suvel nelgiõielise roosi pistoksa kasvama ja ta võttsiki juured alla. Elas talve ka üle ja kosub nüüd. Järgmisel aastal on ka minul roos.:)

    VastaKustuta