28. juuli 2013

Rõõm lihtsatest asjadest

...nagu Lepatriinude ja murutraktori abiga uue istutusala serva veetud saarenotid, mida arvasin inimjõul mitte liigutatavat. Võsas vedeleb veel suuremaid notte, aga neid juba murutraktoriga ei lohista.
Mingi istutamine selle padukuivaga muidugi kõne alla ei tule. Aia päästab see, et ööd on jahedad ja hommikune kaste raske ja paks.
Pimedas kuuris kuivanud koduõueteed said pakkidesse. Algul püüdsin seda tööd teha lahtiste ustega kuuris, kuid piparmündilõhn muutus vängemaks kui Marrakeši turul, tuli grillmajja üle kolida ja isegi siis oli aed lõhna täis.  Homme peaks veel pärnaõisi korjama.
Idee vanadest puitriiulitest prügikotihoidikud teha olin endale kirja pannud juba 20.mail, teoks tegi selle täna hoopis Lepatriinu. Homme ehk pinoteksikiht selga ja siis kohe ka kasutusse.
Ja mitte ühtegi liilia- ja päevaliiliapilti. Kuigi viimaseid peaks vist homme pildistama küll.


6 kommentaari:

  1. Katad järgmiseks hooajaks? Hea mõte nagu ka prügikotihoidikud. (need riiulid küll vanad välja ei näe).

    Pärnaõietee on mu lemmik, seda juues tuleb alati suvi meelde ja mesilaste sumin. Piparmünti peaksin ka korjama, lavendliaja magasin juba maha.

    olulised asjad, need väikesed asjad, neist saab kokku hea tunde.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need riiulid on jääk kangapoest, milöe sulgesime vist 2004, kui õieti mäletan...aga elu on õpetanud, et igale kasutuskõlblikule asjale on võimalik uus võimalus anda.

      Kustuta
  2. Lihtsaid asju saab teha vääga mitut moodi - 1. lihtsalt kuidagimoodi ja 2. ilusasti. Annaks jumal neid, kes eelistavad viisi 2. Aga liiliate jt piltidest ei saa mul kunagi kyllalt!

    VastaKustuta
  3. Pärnaõisi lähed korjama? Meil nad ammu läbi juba.
    Jube lahe taaskasutus!

    VastaKustuta
  4. Meil on pärnad õitsenud juba kuu tagasi, praegu võib korjata pihlakaid ja ploome:)

    Taaskasutus on nutikas. Kui pea otsas, võib vist küll igale asjale teistmoodi elu anda. Sul on neid vist mitu, päid, ma mõtlen.

    VastaKustuta
  5. lahe! see riiulikasutus (ma ehitan praegu riiuleid, võibla saavad neist ka kunagi muud asjad :)

    ja hea, et on lepatriinud :)

    VastaKustuta