30. jaanuar 2011

Jaanuarile joon alla

Tuisk on meid siiani suhteliselt puutumata jätnud. Tuul on küll väga tugev, aga sulades kokkuvajunud lund maast kätte ei saa. Väga kevadine tunne on, päike särab, räästad tilguvad ja peab endale lausa meelde tuletama, et päriskevadeni on veel kaks kuud aega.
Ideaalne pesukuivatamise ilm, tuleb ainult jälgida, et pesu plehku ei paneks. Ühte põgenemiskavatsustega voodilina juba püüdsin mööda õue, hiljem juurde kuivama viidud saunalinad sai ikka väga korralikult nöörile kinnitatud, iga paarikümne sentimeetri tagant pesupulk. Siiani on püsinud ja lehvivad rõõmsalt tuules. Õhtuks kuivavad ehk ära. Ma vist ei saakski mujal elada kui mere ääres, mul on raskekujuline sõltuvus meretuule käes kuivanud pesu lõhnast.
Meel on rahutu ja püsimatu. Kavatsesin laiselda, miskipärast on täna see päev, kui kõik kukub näppude vahelt maha, naelad lähevad kõveraks, lillekastmisvesi tilgub antiikmööblile ja koperdan omaenese jalgade otsa. No lihtsalt on selliseid päevi, kui oleks tark diivanil püsida ja raamatut lugeda. Aga miskipärast ei püsi, loen paar lehekülge ja hakkan nihelema.
Suure toa tagumine ots on nüüd korras. Liistud maha, vaht, teip, liistud tagasi. Enam ei puhu, aga teha on veel palju, kõik esimese korruse seinad tuleks nii üle käia. Lävepakud on mosaiigiga tehtud. Köögikappide uued uksed on osaliselt lakitud.
Võiks nagu natuke laiselda ju. Proovin uuesti.
Reedeõhtune päikeseloojang aga oli nii vapustav, et ei saanud pildistamata jätta.

7 kommentaari:

  1. Ma tean, mida Sa tunned! Päike paestetab nii mõnsasti ja kohe on selline tunne, et nüüd peaks ruttama aeda mässama ... a no kus sa lähed, kõik on paksu ja tiheda lumevaiba all. Aga ei Monika ega Scarlet ei toonud meile sellist lume uputust, kui tänane torm. See praegune oli meile soodsast suunast. Käisime perega enne maanteel olukorda uurimas, täiest "Päev pärast homset" tunne on - lumekatte paksus oli nii paks, et laps ei jaksan'd käia, läks roomates ja maanteekohta võis vaid aimata. Pool kilomeetrit eemal olid autod teel kinni, ning mingit liiklust rohkem ei toimunud. Eks õhtupoole näe, kas pääsemegi linna.

    VastaKustuta
  2. Siinpool ka üks hull juba rahutuks läinud - kipub õue maad sonkima. Siga on siga :)

    VastaKustuta
  3. Meil tuiskab kolmandat päeva, traktoreid kisutakse teiste traktoritega lumest välja

    Aga kui päike end pilvedest läbi pressib, on nii tõusud kui loojangud ainult ahhetamist väärt

    Ja kevadeni on oluliselt vähem kui 2 kuud:D:D:D

    VastaKustuta
  4. Jah, mul oli peale viimast blogis kajastatud looderdamispäeva ka selline rahutus hinges. Ja kui siis järgmisel päeval päike säras (reedel), tegin oma laisklemispäeva kuhjaga tasa. Sain toad korda ja köögis pool suurpuhastustki tehtud, kokkamisest rääkimata. Tööotsekui lendas mu käes. Kõik tänu päikesele! Tänase päikesepäeva pidin kitsukeses tööruumis veetma, aga võtsin siis vähemasti tänavaaknalt ruloo eest ja lasin päikese täielikult tuppa. MÕNUS! Ega selle vinge külma tuulega see päike õues vist nii mõnus polnudki, kui toas.

    VastaKustuta
  5. Olen Lillekasvatajaga täitsa nõus - pildid on tõesti Vau!

    VastaKustuta
  6. Nii tore lugeda, et pesufriike on teisigi. Mina mõõdan suure suve lõppu sellega, et pesu ei kuiva enam õues ära. laupäeval viisin ka linad õue. Nii mõnus pehme pesu tuleb õuest!

    Kas neid mosaiigi lävepakkusid saaks pildi peal ka näha? Kõlab väga huvitavalt!
    Oled ikka väga tubli!

    Loojandupildid on imeilusad!

    VastaKustuta