4. oktoober 2015

Aed on veel ilus

Täna sain Lepatriinude abiga lõpuks kätte kuuris seina peal rippunud kõndimisraami, mis kunagi ema seljaoperatsiooni silmas pidades sai odavalt misjonipoest ostetud ja nüüd marjaks ära kulus. Kui kõvadel pindadel kõndimine enam nii väga hull ei ole, siis pehmel maal väsitas ikka ära. Raamiga on parem, lisatoetuspunkt ja kui juhtud ära väsima, saad selle peal ka istuda.
Kuna mul oligi toaskükitamisest sügavalt siiber, tegin aias vähemalt väikese tiiru. Lepatriinud olid jälle väga tublid, Lepatriinuisand parandas ja kindlustas ära kuuri elektrikaabli, mille kodanik Mihkel oli suutnud lahti kiskuda. Ja Lepatriinu lõikas ära pojengikollektsiooni pealsed, rohis, niitis ja märgistas.
Ma olen talle südamest tänulik, sest see oli üks suur kivi mu hinge peal, pealegi ma tean, et ta sedatüüpi töid väga ei fänna :), nii et selle eest topelttänu.
Roosidel on ohtralt veel nuppe, aga pildistada õieti ei saanud, ükski polnud minu jaoks sobivas asendis ja enda asendite muutmine on hetkel ikka veel keeruline. Mida rohkem rahu see põrutus saaks, seda kiiremini ta paraneks, aga kahjuks olen ma ta ise üle koormanud, igapäevane mööda haiglakoridore luukamine, iga päev  on kliente käinud ja ega kodus ka päris kõndimata ei saa.
Käokingad meeldivad mulle  väga, aga mina ja koht ei meeldi eriti neile, pea kõik lähevad järjekindlalt välja. Carmichaeli venitab end siiski õitsema.
Eelmisel aastal Karini käest saadud heleenium tunneb end ka hästi.
Üldistesse vaadetesse tekib juba natuke värvi, aga enamus on endiselt roheline.



Kased on hõredamaks muutunud ja saar paari viimase päevaga lehed pea täiesti maha visanud, seega ameeriklaste ilmateade, mis järgmise nädala öödeks pea nullilähedasi temperatuure lubab, võib täiesti tõeks osutuda.
Suur tegemata töö on veel müügiplatsi korrastamine. Hetkel näeb plats välja nagu Dresden peale pommitamist, üks pott huikab teist taga ja kui aus olla, siis selline tulemus toob mulle rahuloleva kõutsi ilme näole...aga nüüd tuleb need huikajad ära sorteerida ja tihedalt üksteise kõrvale talvituma pakkida. Sellega on õnneks aega, kannatab rahulikult paremat tervislikku seisundit oodata.
Oktoobris on tulemas ka poolteistsada eksklusiivset pojengi, milles umbes kolmandik on ette müüdud ja läheb paljasjuursena välja, pluss kaks eksporttellimust, üks Soome, teine Hollandisse.

11 kommentaari:

  1. Küll on hea, et Sul lepatriinud on :)

    VastaKustuta
  2. See hiline käoking jõudis mulgi sel aastal pungad lahti ajada. Tühi müügiplats ei ole õnneks kurb vaid hoopis tore ju! Aga soovin Sulle- ikka tasa ja targu, muidu ei parane!

    VastaKustuta
  3. Su Lepatriinud on pigem kui sipelgad või mesilased :) Hea, et nad olemas on.
    Aiad on tõega veel täiesti rohelised, eks esimene külm teeb oma korrektiivid, aga ega ta pidama küll ei jää.

    VastaKustuta
  4. Lepatriinusid tahaks kohe kuidagi laenuks saada. Oma majapidamises olen pidanud oluliseks vaateid. Sellel aastal hakkas juba tekkima suunid kuhu ma eriti enam vahtida taha.

    VastaKustuta
  5. Kas need pirtsutavad käokingad on vanad taluaia sordid või uued erilised olnud? Hea, et see abivahend välja ilmus. Edaspidiseks aga - rohkelt uusi pinke aeda ja kodulehele teave "külastatav ka ratastooliga", mis ongi vist juba ka praeguses seisus täitsa tõsi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pirtsutavad nii vanad kui uued. Aga selleks, et kodulehele panna "külastatav ka ratastooliga", peaks olema ka invatualett, see praegu eelarvesse ei mahu

      Kustuta
  6. Põrutused, eriti jalgade, on nõme. Varesele valu ja need teised sõnad.
    Invatualett ei pea olema veega ja põrandakyttega viietärnikambrike. Ma praegu täiesti tõsiselt mõtlen invakuivkäimla peale, see on hea looduslähedane ja mitte nii hinnaline lahendus ka. :D
    Pinkide hankimiseks on vaja yhte korralikku tormi, aastaaega arvestades on varsti tsyklonite kylatusi oodata. Siis tekib võimalus teha palju puust pinke. ;)

    VastaKustuta
  7. Hea, kui on koht, kus 1-2 päeva nädalas saab õues toimetada, tore, kui sest toimetamisest ka abi on :), isegi, kui täna Lepatriinu töönädalas kontorirotistunud kere lihased valutavad igal kombel eilse "võimlemise" tagajärjel ... :)

    VastaKustuta
  8. Need Lepatriinud on küll ühed toredad ja vahvad tegelased, mulle kuluks ka ära. Sel sügisel on küll tunne, et vajan ka varsti käimisel raami abi. Aga sina toimeta ikka vaikselt ja õnneks on tulemas talv, mitte kevad. Ikkagi rahulikum aeg.

    VastaKustuta
  9. Need Lepatriinud on küll ühed toredad ja vahvad tegelased, mulle kuluks ka ära. Sel sügisel on küll tunne, et vajan ka varsti käimisel raami abi. Aga sina toimeta ikka vaikselt ja õnneks on tulemas talv, mitte kevad. Ikkagi rahulikum aeg.

    VastaKustuta
  10. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta