7. oktoober 2015

Urri puudutus

Täna hommikul päikesetõusu ajal näitas ka meie kraadiklaas -0,6 kraadi ja ilmselt olid ka autoaknad jääs olnud. Peab hakkama mõtlema, kuidas auto garaaži ära mahutada, aga praegu ei kannata veel liikuda ega tõsta, jalg saab haigla vahet luugates niigi palju vatti ja terve säär on potisinine. Vaikust ja rahu niipalju kui võimalik. ühesõnaga.
Natuke luukasin siiski ka aias ringi, lihtsalt värsket õhku oli vaja. Kõndimisraami, väetisekoti ja fotokaga. Hea raam on, saab igasugust kola kaasas vedada.

Sügisväetis, ainuke, mida panen, läks pojengidele, kuigi nende kasvukohas on neile sobiv mineraalne muld ja istutades sai ka ohtralt komposti pandud, on pinnas seal siiski üsna vaena ja taimed edenevad kehvasti. Ümber ka ei istuta, see ei meeldi neile ja ega mujal paremat kohta pole ka. Ühtlaselt liiga pime ja poolvarjuline on igal pool.
Urr on natuke sakutanud hostasid.
Kergelt pruunistanud Vanilla Fraise ja Limelighti õisi
Suurelehised on pihta saanud ja aedhortensiatest ei õitse teist aastat järjest Wim´s Red
Puis- ja aedhortensiad maja taga lõuna pool oleksid nagu vähem külma saanud. Paremal näha ka mu "pisike" kaheksakuine kutsikas. 

Roosidel polnud juhtunust sooja ega külma. Crown Princess Margareta.
 Morning Mist
 Ritausma
Sinine habeõis Heavenly Blue ei teinud ka külmast väljagi.
Kaugemale ei jõudnud, mõned päevad on veel jäänud haigla vahet käia.
Toad läksid nii külmaks ja niiskeks, et lülitasin sisse magamistoa radiaatori ja köögi põrandakütte. Elutoas katsun veel ahjuga läbi ajada, aga kuna külmalekete remontimine jäi põhiliselt tegija puudumise tõttu ära, tuleb ka sel aastal veel ilmselt röögatuid elektriarveid maksta. Kui temperatuur alla nulli läheb, tuleb ahjule soojuspump lisaks. Mingil salapärasel põhjusel ajab köögipliit suitsu sisse ja sinna tuld teha ei saa, korstnapühkijat aga pole ka kuskilt võtta. Kõik on korraga avastanud, et korstnapühkija akti on vaja ja järjekorrad on detsembris...mul on igal aastal see akt olemas olnud, mul oleks lihtsalt meest vaja, kes vaataks, mis selle lõõriga lahti on...

4 kommentaari:

  1. Tänaseks on mõned silostunud ja mõned mustaks tõmbunud, ilm on vaikne ja lehed on suurtelt puudelt suure ehmatusega alla kukkunud

    VastaKustuta
  2. ma loodan, et Sa oma jalga ka ikka arstile oled näidanud

    VastaKustuta
  3. No sa oled ikka leidlik, raam ja väetamine :)
    Sinu roose on rõõm vaadata ja sooja sulle sinna kanti

    VastaKustuta
  4. Sul on see külm kuidagi ühtlaselt aiale laotunud, meil ta aeda ei puutunudki veel. Imelik, meil pole `Wim`s Red` ühtki aastat vahele jätnud. Eelmise aasta pika kuumaga õitses ta küll ruttu ära, aga tänavu me targu panime talle paksu multsikihi ümber ja talle see meeldis.
    See kokkupandav käru on ka hea abimees, kui vahepeal istuda on vaja, aga käimisel tast abi pole :(

    VastaKustuta