7. juuli 2015

Kahe vihmahoo vahel

...tuli hommikul meelde, et pildistada ja pilte üles panna saab ka tahvelarvutiga. Hiljem tekstikirjutamiseks aga teise arvutisse logida, sest tahvelarvutiga kirjutada on vilets ja ebamugav. Sellega saab meili vaadata, kiirelt vastata, FB-s kõõluda ja ajalehti lugeda, aga kirjutada...prrr.
Olen tagasi roosilainel - kui taimemaailma Lamborghinid ja Maseratid areenile saabuvad, muu jaoks enam tähelepanu ei jätku. Lemmikud on ikkagi Austini roosid. piltidele jäid neist täna Teasing Georgia
Golden Celebration
Teised lemmikud on lihtõielised roosid, Alissar, Princess of Phoinicia. Meenutab mulle mu lahkunud kuldset kutsikat. 
David Austini Kew Gardens
Taas Austin, Crown Princess Margaretha
Kellele lihtõielised lahjaks jäävad, natuke tordiroose ka, Chippendale (Tantau 2005)
Kahe ja poole meetri kõrguse roniroosi Alchymist suutsin enne õitsema hakkamist üles siduda, muidu oli teda terve pool aeda täis. Kahjuks vaid ühekordne õitseja, see-eest milline õitsemine...Vasakul allnurgas piilub Caramella. Taga majaseina ees kriibib teist korrust Rote Flamme. 
Modern Art on ikka täiesti hull roos, iga õis absoluutselt erinev. Seda impressionistide seeriat olen vaikselt juurde soetanud. 
David Austini Wincester Cathedral jäi väga kehvasti ja vihmamärjalt pildile, aga väärib sellegipoolest näitamist. Oli 2006.aastal üks mu esimesest viiest roosist aias, alati üks esimesi õitsejaid ja viimaseid lõpetajaid, olles viimaseid tillukesi õisi näidanud isegi jõululaupäeval :)
Peale pehmet talve on kõrgeks visanud ka Souvenir de Greuville, mille suurem osa õisi on veel avanemata. Õitsemise tippajal pole lehti vahel nähagi. 
Viis roosi ootavad veel nurga taga istutamist, kõik taas Garden.ee-st. Mujalt rooside ostmisest olen praktiliselt loobunud. Mart Ojasalu ja Christi Undi käest on ka mõtet osta, aga kõik ülejäänud Eestis saada olevad roosid ajavad nii hullult juurevõsu, et ma olen sellest täiesti tüdinenud. Originaalsetel Austinitel, Tantaudel, Kordestel ja muudel kindla päritoluga roosidel seda miskipärast ei esine, ilmselt pookealuste teema. Kuna aga ise pole ühtki roosi pookida üritanud ja oma töbide käppadega ei kavatse ka, siis ei oska seda fenomeni ka lahti seletada. 
Paljud on veel avanemata. Tõeline roosiplahvatus on umbes nädala pärast. 

5 kommentaari:

  1. Ootan oma aias ka roosiplahvatust :) iseasi, kas need paduvihmad nüüd kõike ära ei rikkunud

    VastaKustuta
  2. Roosid on ilusad ja kujutan ette kuidas Sul seal lõhnab :) mulle isiklikult meeldivad lihtõielised enim

    VastaKustuta
  3. Lihtõielised ei jää kunagi lahjaks :)

    VastaKustuta
  4. Roosid on iga aiasuve kohustuslik osa :)
    Omaette teema on see, milliseid sorte valida, et õied alustaksid meeldivalt vara ja et neid jätkuks kylmadeni.
    Pookealuste jm kohta huvitavad tähelepanekuid loen edaspidigi hea meelega, sest paljud aednike praktilised teadmised pole iial raamatutesse jõudnud, kuid neid meeles pidada on maru kasulik.

    VastaKustuta
  5. Roozid, roozid! Sinul on neid ohtrasti ja mõistan kirge. Sul vist ikka kusagil mingid mõisaprowwa geenid on :)

    VastaKustuta