18. juuni 2015

Sajab,

Kusagil poolest ööst saadik. Ärkasin öösel, kella ei vaadanud, kuulsin vihmapiiskade trummeldamist katusel, keerasin teise külje ja magasin edasi.
Hommikul sadas edasi, aga see mind õueminekust ei päästnud. Viimane päev enne jaanipäeva klienditellimuste pakkimiseks, nädalavahetusel ja pühade ajal DPD ei sõida ja sellepärast ma reedeti ja pühade eel pakke ei saada. Eksootiliste taimede kütt peab vahetevahel kehastuma mustkunstnikuks ehk kuidas pakkida ligi kahemeetriseid puid 80 cm pikkustesse kastidesse, sest pikemaid Eesti turul lihtsalt pole saada. Midagi pole teha, kleebime mitmest kastist kokku ja saab hakkama. Ühe kasti pärast olen nats pabinas, sest lisaks 1,80 pikkusele kuldvihmale läks sinna kaks krüptomeeriat, mis polnud ka just päkapikud, nii meetrised. Ehk jõuab Saaremaale kenasti kohale.
Homme viin veel Keilasse mõned Smartposti pakid ja siis võivad pikad pühad tulla. Mihkel on tõsine aednikukoer,alati lähedal, kuid mitte väga talla all. Kulinaarses mõttes maitsevad talle lillesibulad ja tühjad lillepotid, neid ei tohi ripakile jätta. Täis lillepottide rahulejätmine on selge. 
Vahel veab kah. Mõtisklesin just, et kuhu toppida ligi nelikümmend kaela jäänud punast aasia liiliat, kui tuli telefonikõne, kus neid taheti suisa viiskümmend...andsin küll omahinnaga ära, aga 40 sibulat vähem maha panna on ka asi.
Kümmekond järelejäänud asiaati panin maha, homseks on veel mõned OT-d, kauem neid külmkapis hoida ei saa.
Ja siis hoolimata tilkuvatest juustest istutasin endale ka jaapani krüptomeeria ´Cristata´. Sest ma armusin sellesse puusse täielikult ja kui tingimused on peaaegu olemas, tasub ikka proovida.  Ma olen isegi nõus teda vajadusel pakasekangasse mähkima ja see juba tähendab suurt armumist, sest tavaliselt ei kata ega mata ma midagi. Aga kuidas saab sellisesse kaunitari mitte armuda...uhhuu-huhuuu, olen ma tont või puu :)

Tulin lõpuks tuppa ära, kuivatasin enda tilkuvad juuksed ja panin märjad riided kuivama. Kuivatasin käterätikuga ühe mastifi ja ja ühe krantsmastifikutsika, kes olid vapralt päeva väljas veetnud. Tegin kaminasse tule. Elu on ilus isegi siis, kui ees ootavad operatsioon ja kiiritusravi.

8 kommentaari:

  1. See puuke on tõesti nunnu! Aga see mulle küll pähe ei mahu, kuidas saab 2-meetrised puud 80-sentimeetrisesse kasti...
    Ja selles halvas asjas hoian Sulle täiega pöialt!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sinisugune superkäsitöötegija peaks selle ju lahti hammustama, kaks 80cm kasti tuleb otsapidi kokku panna ja vahesein maha lõigata, saabki 1.60 kasti, ülejäänu on juba ettevaatliku painutamise küsimus.

      Kustuta
  2. See puuke väärib tõesti suurt armastust ja mingu Sul kõik hästi

    VastaKustuta
  3. See Cristata on tõesti täiesti imeline! Aga on siis nii talveõrn?

    VastaKustuta
  4. Krüptomeeria võiks ju olla nii kena ja kodustuda. Hoian kõikideks õnnestumisteks pöialt

    VastaKustuta
  5. Äkki raatsid sealt paar pistikut võtta? No et paned maha, juurutad ja saad väikesi ka?Muidu nii suur äkki ei pea vastu aga kui pisist peale harjutada meie kliimaga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma raatsiksin küll, aga mul on pistikutega väga kehv läbisaamine, pole neid kuskil hoida ja lõpuks kuivavad kõik ikka läbi.

      Kustuta
  6. Kivi kotti ja nael kummi.
    Ehk suve algul istutatud õrnukesed suudavad pärast juurdumist paremini talvituda.
    Teadusliku maailmavaatega isikuna ma kahtlen palve jõus, aga mõni inimene mõnes olukorras on väärt tema eest palumist. Soovin sulle jõudu ja tervist nende sõnade kõigis tähendustes.

    VastaKustuta