23. september 2014

Sügise tormine algus

Ärkasin öösel kell pool viis selle peale, nagu oleks keegi välisuksest käinud. Mis on praktiliselt võimatu, kedagi teist kahejalgset polnud kodus ja allkorrusel magavad koerad, kes oleksid kohe lärmama kukkunud. Siis sain aru, et on tormiks läinud ja ju see tuul õue peal midagi vastu seina viskas. Magama enam ei jäänudki, väljas kolises, ulus ja undas,  kolisin allkorrusele, tegin kohvi ja ahju tule, päris kõle ja külm oli. Nende esimeste külmade sügisilmade ajal on mul alati meeletult külm, olgu toas või õues, Hiljem harjub ära.  Parima meelega oleksin kolme teki alla mattununa terve päeva raamatuid lugenud, paraku olin lubanud paar pakki Smartposti panna ja linnas juuksuris käia. Pakid tuli eelnevalt veel kohmas kätega ära ka pakkida. Tuli minna, kuigi tegelikult oleksin hoopis lennujaama tahtnud minna ja istuda esimesele lõuna poole suunduvale lennukile. Aga need kohustused...
On ikka kontrastid. Nädalavahetusel müttasime pluusiväel õues. Täna Tallinnas näitas autotermomeeter veel vähem kui kodus, kui meil oli +7, siis linnas +4. Oleks vist pidanud talvesaapad välja otsima.
Laialilennanud asju lähen siis koristama, kui ilm mõistlikumaks muutub, Aknast vaadates võib tõdeda, et puud ja põõsad on senini lookas, kask on pooltest lehtedest ilma jäänud, uue parkla asfalt on maskeeritud paksu männiokkakattega, aga saared hoiavad oma lehtedest veel kramplikult kinni. Seega alla nulli veel ei lähe. Ja tegelikult oli paari tubast päeva hädasti vaja. Elekter ka õnneks senini alles ja puid jätkub.

3 kommentaari:

  1. koralik sügise algus, ma oleks ka tormi tahtnud aga ei antud meile tugevat tuultki :) õnnelikud on need, kes volilt saavad ahju või kaminat kütta, just siis kui vaja või tahtmine tuleb, meie oleme :) ma ei teadnudki, et saared nii head ilmaennustajad on, hakkan ka oma pisikest saarepuud jälgima :D

    VastaKustuta
  2. Sama mõte oli mul, et õnnelik, kes saab tule läita ja elamise soojaks kütta. Selles + 4 linnas hakkab kõhedaks muutuma!

    VastaKustuta
  3. Ehk laseb ilm veel mullatõid teha, muus mõttes on aiandusega ühel pool. Öökülm on hakanud juba ükshaaval oma tihutööd tegema. Jah, kõle tuul ja külm vihm ei kisu enam üldse aeda. Pealseid olen lõiganud, aga muud eriti tegema ei tõmba.

    VastaKustuta