5. august 2013

Suvi algab augustis

...sest enne seda on olnud lõppematu rabelemine, meeletu üleväsimus ja mustav masendus. Alles nüüd hakkan kuulma ritsikate sirinat, märkan õhtute leebet mahedust ja järjest juurde puhkevaid õisi. Saatus sokutas mulle seljvalu. Ei teinud endale liiga. Oskasin eile naabrimehe juures logule toolile istuda ja sabakondiga vastu maad potsatada. Tänu sellele püsisin täna arvuti juures ja tegin uuesti valmis asenduse ärapätsatud pojengikataloogidele. Roosipiltidega ei hakanud jamama, need lähevad aiafirma nomenklatuurist välja, sest kõigega üksinda tegeleda ei jõua ja nendega on kõige rohkem tööd. Samuti on roositurul kõige rohkem ebaausat konkurentsi.
Õhtul andis isegi natuke fotokaga aias ringi luusida. värve vaadata ja lõhnu nuusutada. Täiesti inetu on see, et ise parfüümipoes elades enam lõhnu ei tunne, umbes nagu omaenda lõhnaõli ei tunne. Aiakülastajad on öelnud, et aed lõhnab üleni, aga mina pean minema roose nuusutama, et seda tunda :(. Flaming Peace õied on lapsepea suurused
 Aga minu lemmik, täiesti mitteroosilik Modern Art ei lõhna.
Päevaliiliatest ei tea ma midagi, neid on palju. Teaksin, kui viitsiksin nimekirjaga googeldada. Aga ei viitsi. Las nad olla praegu sordinimedeta. Ma ei suuda kogu aeg asjalik olla.










Grillmaja sai täpselt õige koha peale, ainult seal on õhtupäikest, mujal varjavad selle suured puud. Kõrged püsikud peidavad majapidamistsooni täiesti.
Grillmaja taha tegin koopa. Pärnade oksad langevad maani ja lihtsalt niisama nakitsesin kääridega osa ära ja niitsin muru ära.
Tiigi ääres õitseb pisike, aga maruvahva spigelia marilandica, eestikeelne nimi puudub. Näis, kuidas ta talvele vastu peab, Aiasõbrast kevadel saadud.
 See tegelane on üle kahe meetri kõrge ja ei tutvustanud ennast. Silt kadunud.
Askleepias on hommikust õhtuni mesimumme täis.
 
Alles nüüd puhkevad esimesed talvitunud laialehised hortensiad ja kuivuse tõttu on õied ülitillukesed.

See jõle umbrohi aga ei vaja kasvamiseks mingit mulda ega vett, mul on kõik killustikukatted seda täis. Kasvab kiirusega pool meetrit päevas ja nii kenade puhaste juurtega killustikust välja tulebki. Õitseb natuke võilille meenutavate kollaste õitega. Väga väkk asi.


4 kommentaari:

  1. Sinu aiast oleks ilmselt targem kaugemale hoida. Ma ei ole roosikasvataja ja laisana ei viitsiks nendega mängida, aga see Modern Art , vau!
    Päevaliiliatest rääkimata.

    Pärnakoobas on ülilahe, ma olen looduses sellist "tuba" külastanud, see valgus, mis läbi lehtede kumab, on imeline.

    Ja sellist grillinurka, katusealust tahaks ka. Ühel ilusal päeval ehk ongi.

    VastaKustuta
  2. P. S. Muhedike aias kasvab selline pärn, selle alune on ka nagu roheline võlvkoobas, ägeee

    VastaKustuta
  3. Need roosad roosid oskasid isegi minu südames end liigutada :)

    Kõik koopad, urud, võlvid on alati ägedad :)

    Meie kastsime suure kuumaga laialehiseid mõnel päeval isegi 2 korda, aga õied on see-eest suured ja kõik sordid õitsevad ammugi.

    VastaKustuta
  4. Need ülitillukesed hortensiaõied kavatsevad veel tunduvalt suuremaks paisuda, küll näed - kui ikka juua-süüa neile annad. Mul esimesed pallid tekkisid kõik vana köndi kõrvalokstele ning nüüd mõned värsked altpoolt tõusnud tipud näitavad ka uusi esialgu pisikesi õiealgeid.

    VastaKustuta