1. jaanuar 2012

Üks isevärki aastavahetus

Algselt olid plaanid natuke suuremad, naabritega taas kokku tulla. Aga siis juhtus ühel midagi ja teisel tuli midagi vahele ja lõppkokkuvõttes olimega M-ga kahekesi teleka ees diivanil, seapraad ja kohupiimakook laual ja koerad jalge ees tukastamas.
Kell 23:06 kadus plaksti elekter kogu külast. Kui jõulutormid olid meile halastanud, siis uusaastaöösel, täiesti vaikse ilmaga, olime äkki vooluta.
Egas midagi, küünlad põlesid nagunii, päris pime ei olnud. Pidasime vapralt haigutades kuni keskööni vastu ja lasksime siis ka ühe ilutulestiku taevasse. Lohutasime koeri, kes ümberringi toimuvast paugutamisest parajas pabinas olid. Mina üritasin juua mingit kellegi poolt kingitud vahuveini, mis asualt öeldes polnud suurem asi ja lõpetas oma maise teekonna kanalisatsioonis.
Kaua ei viitsinud küünlavalgel jorutada, läksin kell pool üks magama. Nägin mingeid painajalikke unenägusid.
Elekter oli tagasi tulnud kella nelja paiku hommikul, sai vähemalt pesta. See ongi elektrikatkestuste suurim probleem, et vett ei ole. Tavaliselt tormihoiatuste puhul varun, aga seekord oli ju täielik tuulevaikus ja selge taevas.
Hommikupoolikul olin jõudnud just maja korda sättida, süüa ja kõik vilkuvad kellad õigeks panna, kui vool täpselt kell üks päeval uuesti ära läks. Keset päikeselist tuulevaikset päeva. Õnneks vaid veerandtunniks.
Nüüd mõtlen, kas hakata uuesti kelli õigeks sättima või oodata veel natukene.
Väljas on see-eest imeline talvemuinasjutt.



 Ja võrreldes nendega, kes jõuludest saadik elektrita, on meil ju suisa hästi läinud.
Imelist uut aastat!

9 kommentaari:

  1. Teil on tõesti ilus talveilm-lumi ja puha.Meil siin lõunapool ainult imeväike lumekirme maas.Aga sellestki rõõmu,parem kui vihm ja pori.
    Kõike ilusat plaanide ja unistuste täitumiseks selleks alanud aastaks!

    VastaKustuta
  2. Ilusat Uut Aastat Sullegi!

    Meil tormipoisid võtsid ainult tänavavlgustuse kaasa - aga ümberringi majad kõik nii juhtmeid täis riputatud, et tänavalgustuse puudumist ei pannudki tähele.
    Ja kui endast rääkida, siis mulle meeldbki vana aastat ära saata rahulikult ainult oma perega. Hakkan vist vanaks jääma - enam ei viitsi möllutada ja paugutada :D

    VastaKustuta
  3. Aga ilm jah on fantastiline - kui nii jääkski! Aga juba lubab paari päeva pärast jälle +9.

    VastaKustuta
  4. Olgu kogu see aasta selline nagu tänane päev- päikese ja lillede kaaslasteks imelised Viini Filharmoonikud.

    Meie särasime küll terve öö:) kõrge koht lubas vaadata kogu panoraami ulatuses paugu-ja tulemöllu, vahepeal oli kohe äikesetormi tunne ja küll oleks kahju olnud kui ma poleks näinud kaugelt peale kesköö Seaside Randevoux kontserti, vahel on ikka elektist kasu ka:)

    Pole viga, talv on ka juba teel, usun, et nähtavamaks muutub ta (kuidas peab nüüd ütlema) jaanuari teisel nädalal.

    VastaKustuta
  5. Oleks Muhedikul õigus ja talv ka ennast lähiajal näitama hakkaks.
    Mina ise talve enne jaanuari viimast nädalat ei usu-ehk siis....

    VastaKustuta
  6. Olen niipalju aastakümneid elanud, et ega ei oskagi neid aastavahetusi päris eraldada. Mõni üksik neist meeles. Seega Sul vedas hirmkombel - elektrita aastavahetus. On mida meenutada. Soovin, et uuel aastal oleks kuhjaga positiivseid emotsioone. Ikka seesamuseks, meenutamiseks kunagi pensionipõlves.

    VastaKustuta
  7. Su aed on selle aastaga nii kauniks muutunud. Sama võib ka su enda kohta öelda - paistab silma ka ilma piltideta. Kahekesi jõuab kolmekordselt rohkem teha ja kuuekordselt rohkem rõõmustada - seda küll vaid siis, kui on õige inimene kõrval. Õnnelikku uut aastat!

    VastaKustuta
  8. õnnelikku aastat, edu, tervist ja ilusaid kogemusi!

    VastaKustuta
  9. Jah, Su aed on tõesti imeliselt ilusaks muutunud. Ja jätkugu see ka uuel aastal! Aga et leiduks aega ka selle ilu nautimiseks. :)

    VastaKustuta