28. august 2011

Valmis ja pooleli

Peab muidugi tõdema, et pooleli on rohkem kui valmis ja ega päris valmis ei saa aed nagunii mitte kunagi, sest mõtted ja kujutelmad muutuvad kogu aeg. Miskipärast tuleb juurde uusi taimi, kellele tuleb koht tekitada ja tihtigi on nii, et enne, kui midagi ära tegema saab hakata, tuleb ära teha midagi muud. Praeguseks olen küll paika pannud printsiibi, et kõik uued ja hullud ideed (mida on juba päris mitu) jäävad järgmisesse aastasse ja sel aastal tuleb ära lõpetada pooleliolevad projektid. Vähemalt enne lume tulekut.
Midagi võib siiski ka valmisolevaks lugeda, aia lõunapoolset osa näiteks, sel aastal ma seal enam midagi muuta ei kavatse.



Põhjapool tundub ülalt rõdult võetud fotol ka päris ontlik välja nägevat,
aga see mulje on petlik, sest paremal pool laiub pargirooside ja kuldvihma vahel hetkel paras songermaa, kust sai välja kaevatud pojengid ja paar liiga varju jäänud põõsasroosi. Nüüd läheb kogu see ala kergkruusa alla ja uuesti teha tuleb ka peenraserv. Samuti läheb heleda killustiku alla kahe kergkruusaala vaheline kitsas teeriba. Siis peaks majaesine ka enam-vähem hooldusvaba olema, muruniitmine välja arvatud.
Idakülje projektist on valmis umbes neli viiendikku, sel aastal on tehtud tee, püsikupeenra laiendus, kruusaala hortensiatele ja istutatud portsjon põõsaid.


Tegemata on veel jupike teed ja põõsaste vahed katta ja killustikuga vormistada. Selle saab ehk algaval nädalal valmis.
Läänekülg on paraku hetkel nii pillapalla, et ma ei tahtnud seda isegi pildistada mitte.
Ja ka tiigiümbrus edeneb vaevaliselt, sest üsnagi nurgataguse kohana kipub pidevalt jääma tööde viimasesse järjekorda, koha on küll leidnud juba kümned püsikud ja vesiroosid õitsevad, ümbruse korrastamine aga venib.



Sest aiatööde pärast ei saa ju ometigi muid toredaid asju tegemata jätta nagu mitmeid aiaüritusi, sõpradega lobisemist ja niisama mõnulemist hommikukohvi ja pannkookidega päikesepaistes.

8 kommentaari:

  1. Vau! veelkord Vau!!! Kuigi ma pole sirgete joonte armastaja, näevad Su peenraruudud vapustavad!
    Icc, Sinu ja Muhedike aias võik igal aastal kokkutulekuid teha - ümbrus muutub kiiresti järjest ilusamaks ja ilusamaks, uudistamist iga kord :DDD

    VastaKustuta
  2. Väga muljetavaldavad sirged jooned, kord ja korrektsus. Natuke kadedaks teeb. Mitte aed just aga see, et Sul on kätt kohe selle asja peale.

    VastaKustuta
  3. Su aed on üllatav. Sirged jooned, aga vabad vormid, lahe! Ja ruumi on ikka ohtralt (ja tööd ka).
    Kui ükskord mobiilsemaks muutun, tahaks kindlasti lähemalt vaatama tulla. Nüüd ma saan aru, kuhu kõik need sajad roosid ja hostad ja muud mahuvad. Ilus on ja milline see kõik veel mairoheluses on!

    VastaKustuta
  4. izzandjeeezuz! sul on seal vist 7 pöialpoissi ja paar ahjualust pidevalt ringi askeldamas :D

    ja no on ju tõeline kontseptsioon ja tervik tekkinud (ma oleks äärepeal kirjutanud, et on tsivilisatsioon tekkinud :D) :)!

    mde.... rääkides uutest projektidest ja.....esteks on inimlapsele hää, kui on uusi projekte ja eesmärke. see loob perspektiivi igas mõttes :). teiseks... sa millaski kurtsid., et jäi üks vale mõõduga jupp kilet kasutamata. mis mõõtudega see õieti oligi? :D

    VastaKustuta
  5. p.s. emperm - just-just, empire on loodud :)

    ahjaa, mu meelest sobivad need sirged jooned sinna hästi. need nõuavad ühest küljest avarust (Nagu sul) ja teisest küljest sellist lopsakust ja värvide-vormide pillerkaari, nagu sul seal. kui selle lopsakuse ja õite ülikülluse raamistus oleks ka vabalt looklev, tunduks lõppmulje suure tõenäosusega segane ja kaootiline

    VastaKustuta
  6. Sirged jooned tekitavadki illusiooni korrektsusest, umbrohtu ei panda tähele :DDD. Trumm, kile on endiselt alles, 3x4m, Gardena.

    VastaKustuta
  7. No on ikka tore küll, et keegi on hakanud viljelema oma aias regulaarstiili, kohe näha, et on olnud kasu sest Inglismaal ringi tuulamisest. Oled korralikult snitti võtnud ja tulemus on ka suurepärane. Nüüd on veel iga pika vaate lõppu vaja kõrgele tõstetud aiavaasi või skulptuuri ja ongi olemas:)
    Ja see on ka tõsi, et aiatööd tuleb mahutada kõige muu toreda vahele, nii möödaminnes.

    Aga Hilisele - Muhedik hakkab nüüd stagneeruma, aitab küll neist projektidest, aeg on lulli lööma hakata.

    VastaKustuta
  8. Vauuu, tõeline lossiaed juba ju. Nagu polekski sama aed, kus me eelmisel aastal paverpoolitasime.

    VastaKustuta