16. juuli 2011

Veesilmade eri

Mitmel korral on küsitud, mitu tiiki mul siis õieti on ja tundub, et segadust tekitab üks eelmise aasta tiigipilt, kus ühe ja sama tiigi kaks pilti on kõrvuti monteeritud, et veetaset võrrelda. Nii et suuri isetäituvaid tiike on mul siiski üks. Aga aususe ja ajaloo huvides olgu siis tänases seisuga kõik aias asuvad veenõud pildistatud ja dokumenteeritud (koerte joogikausid ja kastekannud muidugi välja arvatud).
Selle purskkaevu ostsin kunagi, sest lihtsalt meeldis. Praeguse seisuga seal vett ei ole rohkem,  kui sisse sadanud, sest pump läks rikki ja uut pole viitsinud külge aretada. See-eest on koduks ühele lustlikule rohelisele keraamilisele konnale:
See aga pole tegelikult tiik, vaid vihmaveekogumise nõu. Ehk 90-liitrine betooninõu vihmaveetoru all, selle ümber on nii paigalpüsimise kui silmailu huvides lihtsalt lahtiselt maakive laotud. Kapitaalsemalt ei saa väga teha, sest neil nõudel on kombeks paari aastaga ära laguneda:

See puutünn sai kunagi ostetud ja koju veetud Patika vanavaraturult ja päris pikka aega pidas ise vett ja täitis tiigikese ülesannet, purskkaev oli ka sees. Selle aasta kevadel ta enam vett pidada ei tahtnud, nii saigi ka siia betooninõu sisse ostetud ja ääred liivaga täidetud. Äärte kujundamine alles idee staadiumis.
See tiik oli algselt mõeldud sissehüppamiseks, aga kuna vesi selles soojaks ei läinudki ja kusagil on betoonis ka vist praod, kõrgemalt enam vett ei pea, sai sel aastal osaliselt kruus sisse veetud ja kui aega saab, hakkab ehk ka selle veelekke asukohta tuvastama:

Ja lõpuks siis suurptojekt, kaksiktiik, mis endiselt ehitusstaadiumis ja pilt muutub iga päev. Kui ma nädala pärast Walesist tagasi tulen, on kindlasti jälle muutunud :). Praegu siis tänased vaated eri nurkade alt:





Ja üleüldse - kogu aeg ei pea midagi ehitama. Vahepeal peab puhkama ja nautima. Roosipõõsa all tukastajad teavad.

5 kommentaari:

  1. Oh, mis toredad veesilmad! Ja kaksiktiik! Tahaks kohe üle su õla vahtida, et kuidas sa seda teed:)
    Walesist rääkimata. ohkab,

    VastaKustuta
  2. Oh, nüüd ma ei suuda enam hoopiski Su veesilmade arvul sabast kinni saada. Enne ma lugesin ainult neid uusi tiike, oli märksa lihtsam. ;o)
    Aga võib-olla on asi ka minu nõdrameelsuses - viimaselt pildilt lugesin enne suurendamist koeri ka lausa 3 kokku. :oDDD

    VastaKustuta
  3. Meil läheb veel ehk paar nädalat ehitamisele/istutamisele, loodan, et augustist saab juba hakata puhkama ja siis on aega midagi nautida kah!
    Veevärgid on vahvad asjad, neid peab aias olema samapalju kui pinke. Ai, seda on siiski vist paljuvõitu:D

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldivad need "naturaalse" põhjaga tiigid rohkem kui kilega tehtud, mees tahtis juba siis suure tiigi lasta kaevata (natuke tahapoole praegusest, allika kohale), aga et nende kaldaid oleks ka hea ja kerge hooldada ja vesi oleks enamvähem samal tasapinnal, on tööd hulga rohkem (mul ikka 30 a.jooksul rohkelt materjali kogutud ja käidud neid tiike vaatamas) kui kiletiigil.
    Igatahes müts maha ja hoian pöialt, et kes seda Sul korda teeb, teeks korralikult.

    VastaKustuta
  5. Ma olen sinu veesilmi juba pikemat aega uurinud ja postitust klikanud. Pole lihtsalt aega kommenteerida.
    Esimene emotsioon oli ikka, et Äge!

    See, et sa teise juurde tegid on nii lahe. Veesilmade eri on vahva! Ootan huviga järge

    VastaKustuta