14. august 2010

Türgi saun trenniga

Just selline tunne täna oligi. Sooja 27 kraadi ja õhuniiskus  tont teab mis tasemel, baromeetrit parem ei vaadanud, ega see mulle midagi oleks andnud, palav ja niiske oli niigi.
Sellegipoolest toas olla ei raatsinud (talvel peab seda nagunii tegema) ja enam ei viitsinud lamaskleda-lugeda ka. Kui Lepatriinu oli kell üheksa hommikul Lumebelbekese seljas jalga lasknud, panin mina kõigepealt pesumasina tööle ja siis vedasin muruniiduki kuurist välja, traktoriga sai juba nädala keskel ringi töristatud, aga neid kohti, kuhu trakaga ei pääse, on meil rohkem kui küll. Nende kohtadega läks pea lõunani. Õnneks oli poolpilvine, muidu ma küll ei oleks jaksanud selles niiskes kuumuses niidukit vedada.
Siis sai veel natuke põõsaaluseid trimmerdatud.
Martagonliilia maha istutatud.
Paaris kohas umbrohtu mürgitatud.
Veel kolm masinatäit pesu pestud, masin pesi, aga nöörile pidin ikka ise tassima. Tagasi ka, kuivas kiirelt nagu kuivatis.
Kusagil kella viie paiku tuli paar piiska vihma.
Läksin ungari iiriste peenra kallale, Hoolimata laias kaares jagamisest oli neid ikka veel üle kolme ruutmeetri alles. Ja see tihedakskasvanud risoomide lahtikangutamine oli selles troopikas ikka päris raske.
Nüüd on kaks kastitäit karusmarjapõõsa all istutusootel (kuhu, pole veel teada) ja terve suur aiakärutäis hävitamisootel. Midagi pole teha, mul lihtsalt ei ole kuhugi sellises hullumeelses koguses iiriseid panna, niigi ootab terve leegion asju mahaistutamist, ja mõte mingi uue istutusala tekitamisest ei ärata selle temperatuuriga minus erilist vaimustust.
Endisest iirisepeenrast saab aga roosipeenra laiendus, sinna on vaja nüüd kõigepealt serv tekitada (loodetatavasti mu arst ei loe seda blogi ega saa teada, et kavatsen homme hakata paekive vedama), siis muld ja turvas ja nii lihtne see asi ongi.
Palju ma täna kogu selle tegevuse jooksul higi valasin, pole teada. Igatahes jooke kulus ohtralt. Ja parim janukustutaja pole mitte külm vesi, vaid kuum tee - selle õppisin Türgis kohalikelt ja toimib täiesti.
Tõsine tööpäev oli, hommikul poole kümnest õhtul poole kaheksani. Söögi- ja suitsupausidega loomulikult. Aga pärast pesuskäiku on väga hea tunne, ritsikad siristavad, õhtu on vaikne ja soe. Arvutiga terrassil on mõnus olla.
Ainult need paganama sääsed ei tunne sel aastal üldse kalendrit ja kipuvad isegi augusti keskpaigas kallale.

6 kommentaari:

  1. Higi ei tilgu enam ainult nina otsast, vaid voolab ojadena üle näo. Mis siis veel homme saab, kui lubatakse veel palavamat ilma?!

    VastaKustuta
  2. Kraapisin kah aias eile. Ja täna kavatsen jätkata. On jah, Türgi saun.

    VastaKustuta
  3. mina vedelesin üle pika aja toas ja oli ikka paha küll. paha sellepärast, et vedelesin, aga õues ei suutnud midagi teha, õnneks hakkas peale lõunat sadama.

    VastaKustuta
  4. Mina rahmeldasin eile jälle üht lapse sünnipäeva pidada ja tänane päev keerati ka tuksi - kuna väikesed oli vaja varahommikul bussile saata, pugesin voodisse tagasi ja see uuesti magama heitmine teeb must terveks päevaks totaalse zombi. Aga no ei jaksanud peale mitut mõnetunnist ööd üles ka jääda.
    Aga Sina katsu ikka tibake oma tublidust tagasi hoida, et liiga ei teeks.

    rughtcat - kõlab nagu mingi ruttav kass

    VastaKustuta
  5. Ma tean, mida sa tunned :DD

    Lõpetasin just mitmepäevase hoidistamise maratoni + eilne ehituspäev ema juures ja tunne on selline nagu oleks vette kastetud. Iga juuksekarva otsas on ka tilk. Täna rohkem ei tee mitte midagi - las see rohi kasvab ja umbrohi vohab - homme on ka päev :DD

    VastaKustuta
  6. Ma ei kujuta enam ette, et on olnud aegu, mil higi ei voolaks:)
    Aga kuuma tee joomise palavaga õppisin ära kõrbematkal.

    VastaKustuta