19. juuli 2010

Teise puhkusenädala algus

Eelmine nädal läks ikka puhtalt looderdamisele ja ega eriti põe ka, vähemalt minu organismil oli seda vist küll hädasti vaja. Valitsev kuumus andis hea ettekäände mittemillegitegemiseks ja terrassil lõõtsutamiseks, hommikul sai kogu elamine, raamatud, arvuti jms. varjulisele terrassile tassitud, vahepeal vastavalt varju liikumisele teisele terrassile liigutud ja siis jälle tagasi ja siis otse õuest voodisse magama. Puhata oli ka mõnus.

Kuumust ennast ma veel taluksin, aga päikest võtta ei luba mul arstid ja vähegi varjulisemas kohas löövad selle aasta vereimejad kohe hambad sisse. Putukatõrje palja naha peal on aga ka mittesoovitav, vähemalt minu jaoks, kui ei taha jälle arste külastama hakata. Hästi ei taha. Niigi olen parmuhammustustest saadud sinikaid ja sääsemuhke täis.
Õhtuti sai siiski nipet-näpet tehtud, koos Lepatriinuga aiapaviljoni karkass kokku pandud, muru niidetud, teisele terrassile elekter veetud, möödaminnes mõni suurem malts välja tõmmatud.

Täna hommikul otsustasin, et ei maga kella kümneni. Tõusin kell pool üheksa ja kella kolmveerand üheteistkümneks oli viiest planeeritud tööst neli tehtud. Järgnesid igapäevased variatsioonid inglise hommikusöögi teemadel ja siis viies töö. Pusisin, mis ma pusisin, aga sain ainuisikuliselt katuse peale ja seinad külge. Niisiis, prouad, preilid ja härrad, töötuba Paverpoliga mäkerdamiseks ja muudeks huvitavateks tegevusteks on valmis, ainult mööbel veel sisse vedada, seda ma üksinda tegema ei hakanud:
No tegelikult see asi nii vildakas ei ole, kui pildid, meil on lihtsalt maa igal pool kaldus :).
Seni aga nuusutame roose:







 
  Ärge ainult kogemata rooside asemel fotoaparaati nuusutage, võib nii mõndagi juhtuda:

8 kommentaari:

  1. Icc see viimane pilt!
    Aga mul on Rhapsody in Blue'l vahvad valged triipsud sees. Kas ei tohiks olla? Katsun täna oma roosipildipostituse ära teha, siis on näha.

    VastaKustuta
  2. Ehhh, see ´Rhapsody in Blue´ on tõesti muljetavaldav.Ei hulluta siin midagi, mis sest, et sinine:)
    Ja ´Morben Fireglow´ sobiks suurepäraselt mõnele hõrgutavale koogile
    Lõhnavad vist hullult?

    Viimane on hea jah:D

    VastaKustuta
  3. Viimane tegelane ruulib täiega, jee-jee! :) Aga see Rhapsody on küll midagi väga erilist, ei kujutagi ette, kuidas ta aias olla võiks või nii... Pildi peal tundub küll hästi vahva aga ta vajab vist eraldi olemist.

    VastaKustuta
  4. viimane pilt on iseäranis hea :))

    morden sunrise meeldib. selle sa said eelmisel aastal ehitusmarketist, kui ma õigesti mäletan. ma olen seal ikka hiilinud, aga pole näinud sel aastal.

    VastaKustuta
  5. Kanadas, Morden Research Centre poolt aretatud Parkland-seeria roosid on üldse head,väidetavalt külmakindlad ka 3.tsoonini ja see talv tõestas, et meil ikka absoluutselt külmakindlad, vähimagi kahjustuseta. Eestis olen neid müügil näinud Juhani puukooli müügipunktides, sealt sain ka ise sel aastal Morden Fireglow ja Morden Ruby. Ainuke, mida ma ei soovitaks, on Morden Blush, mis ei talu vihma, õied näevad saju järel välja nagu rohkeltkasutatud põrandalapp.

    VastaKustuta
  6. Sa oled selle Rhapsody in Blue õige värviga pildile saanud! Minul pole see veel siiamaani õnnestunud. Aga ma olen temas veidike pettunud. Minu jaoks on roos ilus siis, kui tal on kompaktne põõsas ja teda ei pea eriti toestama ( va arvatud roniroosid ja pinnakatjad). Aga see RiB on selline laialivalguv ja ebamäärane - üks pikk võrse siin ja teine seal ja kipuvad ümber ka vajuma. Vbl on see minu aias oleva eksemplari viga - samas ka bot.aia omad on sellised. Ja tema õis meeldib mulle avanemisstadiumis - hiljem on siuke kuidagi ebamäärane. Ühesõnaga - uuesti ma teda endale ei ostaks :D Mainzer Fastnacht on nendest sinistest, keda ma siiamaani oma aias kasvatanud olen, kõige meeldivam. Teda ainult kimbutab tahmlaiksus hirmsal kombel.
    Aga esimene ja viimane pilt on viimasepeal!!

    kusjuures mind ka tüütas see pikk lebotamine ära. Samas - kevadel ei saanud ennast kuidagi käima tõmmatud, siis pikk puhkepaus kuuma tõttu - nüüd olen tegutsemist täis, kaevaks või terve aia uuesti ümber :D

    VastaKustuta
  7. Minu sygav lugupidamine Sinu usinuse, ilumeele ning rooside hea tundmise eest! Ilusat puhkuse jätku!
    - Veidi pateetiline, aga jummala tõsi.

    VastaKustuta
  8. Viimane pilt... Hahahaaaa. Väga hea!

    VastaKustuta