4. juuli 2010

Suvi on lõpuks käes

kuigi sellest pärisõigest suveks meie aias loen siiski aega, kui roosid õitsema hakkavad. Praegu, selle külma kevade tagajärjel õitsevad alles üksikud.
Aiatöödest selle palavusega polnud juttugi, eilelõunane muruniitmine välja arvatud. Aga traktoristiamet eriti konti ei murra. Rohkem sai naudiskletud ja lobisetud, külalistega suheldud ja ise külas käidud. Õhtul lebasklesin külaskäimise pika lehviva suvekleidiga terrassil ja lugesin raamatut. Mõnus oli.
Kõik nii laisad kui mina ei olnud. Lepatriinu(d) puhastasid ära basseini ja sinnagi sai puhas vesi sisse. Ning täna sai ka lõkkeasemest kärutäite kaupa vana tuhka metsa alla auku veetud. Lepatriinupoju aga möllab juba mitmendat päeva trimmeriga heinamaal, oleme ikka vähemalt paari aasta tagant üritanud saada kellegi sellest üle käima, muidu upume võssa päris ära.
Naabrinaise juures aiapeol tulid just vanad fotod jutuks, kus näha, et terve küla oli lage ja meri paistis mitmesaja meetri kauguselt. Karjamaid ja heinamaid hooldati kuni kolhooside tulekuni. Siis tuli võsa ja nüüd on lepad, toomingad ja saared katnud ühtlaselt kunagised lagedad alad.
Aga ka nüüd on ilus, ja nagu Lepatriinu tabavalt ütles, hakkab aed ohkamise staadiumist õhkamise staadiumi jõudma.



6 kommentaari:

  1. hmm, tundub mõnus jah. mul on 2 viimast päeva üsna samasugused olnud, v.a. külalised. õnnis vaikus, terrassil vedelemine, lugemine, lilled, maasikad...

    aga selle tuha oleks äkki võinud roosidele panna - see ju hea väetis ja haiguste peletaja

    VastaKustuta
  2. Üleüldine puhkuseperiood on käes.:)
    Oi, ma ootan augustit, näeb nii palju roose korraga! Äkki tuleks hapnikumask ühes võtta?

    VastaKustuta
  3. :))) Imelik lugu, keegi tööd ei tee, rohimisest ei räägita sõnagi, aga aed paistab ülipuhas olema. Ega Sa ometi mingeid eriliselt valitud kohti seal meile õhkama pole pannud:D

    Meil algas suvi küll juba 23.06.
    See oli esimene korralikult soe päev ja enamus roose ka õitses. Vat, mis tähendab, kui armassstad kibuvitsu, puhkevad vara, lõhnavad kui segased ja õitsevad ju siiani ja veel edasigi.
    Ja 22.06 sadas viimati vihma.
    Aga hea, et kõik puhata saavad:).

    VastaKustuta
  4. No järgmises postituses võin ma näiteks krundiäärset rinnuniulatuvat naadimüüri presenteerida :D. Päris ilus teine õitsevana. Ja kindlasti on ka mujal karvasemaid kohti.
    Kibuvitsad õitsevad meilgi juba jaanipäevast.
    Aga seda tuhka oli esiteks ligi kolmkümmend koormat, lisaks polnud ta puhas, ehitusjäätmete põletamisest. Roosidele saab piisavalt tuhka saunaahjustki.

    VastaKustuta
  5. Ära aediiriseid unusta tuhastada:D, on järgmisel aastal veel uhkemad

    VastaKustuta
  6. Ohkamise ajast õhkamise aega - otse 10sse! Paremini ei anna öeldagi :D

    VastaKustuta