18. aprill 2010

Tänaseid tegemisi

Niisiis, puhkusereis läks aia taha. Askeldasin õues. Kasvuhoone on tänu küünaldele seest tahmane nagu korsten, vedasin sinna pisikese elektriradika, kui asi peaks hulluks minema. Täna hommikul igatahes akna taga tuiskas.
Tegin lõpuks Sarastrost saadud taimede inventuuri. Kuna arvet ega saatelehte välja ei ilmunudki, sai võrrelda ainult tellimusega. Mõned asjad olid puudu ja üks üle, indigolupiine oli kaks tükki. Ühest taimest saan arvatavasti siis teada, mis ta on, kui ta suureks kasvab, sest silti ei olnud. Ja pakkija oli eelmises elus ilmselt arst olnud, sest ladinakeelseid taimenimetusi andis deshifreerida...hullemad kui mõni retsept.
Tegin mõned kastikülvid, tsinniad, lavendel, riitsinus, sidrunväändik, seahernes, ängislill. Tänapäeva taimepakid on ikka haledaks läinud, ühest riitsinuseseemne pakist leidsin kaks seemet...tea, kas oli mõtet nii palju paberit raisata.
Lõikasin roose, maapealsed osad on kõvasti pihta saanud ja naljakal kombel kõige rohkem just vanad olijad - Astrid Lindgren, John Clare. Eelmisel aastal ostetud roosidel pole häda midagi. Siiski tundub, et kahjustused on maa peal ja maa-alused osad terved. Küll nad uued võsud kasvatavad.
Kuigi päike paistis, oli tuul tugev ja jäine, paigal istuda eriti ei tahtnud. See-eest kuivas pesu kiiresti.
Aiataimedest on õitsele puhkenud danfordi iirised. Ja metsaalune on sinililli tihkelt täis. Sillad veel päris lahti pole. 

2 kommentaari:

  1. Pole hullu, küll Sa saad ka selle puhkusereisi. Mõtlesin, et huvitav, palju neile seda saastekvooti ikkagi anti?

    Ma olen harjund, et aednikud oskavad ainult mingeid pookstave vedada. Tähtis on alati endale teha tellimuse nimekiri ja kui etiketilt suudad esimesed kaks või esimese ja viimase tähe välja lugeda, saad oma taimedele ka nimed:) ja kui väga huvitab, siis andmebaasist saad pärast ka eestikeelsed vasted.

    VastaKustuta
  2. Püüan sind ka lohutada selle ärajäänud reisi suhtes. Hea, et sa kodus olid - palju hullem oleks kuskil lennujaamas istuda. Ma ei oska ettegi kujutada, mis kaos nendes praegu võib olla.

    Ehh, olen minagi neid pookstaave pidanus mõistatama. Siis on hea, kui mäletad enamvähem mis sa oled tellinud ja sul on nimekiri olemas. Aga kui sa oled kuskilt reisilt või kuskilt kollektsioonist mingi taimenuustaku ostnud/saanud ja sellele siis on omaniku käega miskit ladinakeeles kirjutatud. Ja kui sellest ostust kojujõudmiseni on pikk aeg, et ka selle taimenimi on mälust kadunud - siis on küll häda :DD

    VastaKustuta