28. jaanuar 2010

Palju villa, vähe kära

Katusealune tehti ära ühe päevaga. Tulemus: Lepatriinu toas, kus eile õhtul oli 11 soojakraadi (2,7 kw huugava radika juures, tuba ise 12 ruutu) on praegu 19. Köögis ja toas neli kraadi soojem kui eile sama välistemperatuuri juures, ja seda tingimustes, kus enamus osa päevast polnud teisel korrusel poolt lage ja mehed käisid vatti tassides sisse-välja.
Raha läks rohkem kui paari saabaste peale, aga vähem, kui ma alguses hirmuga arvasin. Saapaid on mul nagunii liiga palju.
Fliisjakk on mul endiselt seljas, aga luku tõmbasin juba lahti :).
Tegelikke tulemusi näeb muidugi hiljem, sest praegu on veel nii maja kui mööbel maha jahtunud.
Külma lõõskavate seinaservade põhjus leiti ka üles. Mehed lammutasid väljas natuke ja fikseerisid, et maja alumise prussi ja vundamendi vahel on pea terve seina ulatuses tühi ruum. Mismoodi see maja niimoodi õhus ripub, jääb minu blondiinimõistusele arusaamatuks. Pragu nägin oma silmaga. Parandustehnoloogia koha pealt oli õigus nii Hilisel kui Trummil, ainult et seda tehakse väljaspoolt, alumine voodrilaud ja tuuletõkke serv võetakse lahti ja tühikud lastakse vahtu täis. Seda ei saa kahjuks teha seni, kui välisõhu temperatuur kümnest külmakraadist madalamal püsib. Kuna järgmiseks nädalaks lubab soojemat, siis saab isegi järgmisel nädalal ära teha.
Ja lõpuks on sama kamp lõpuks võimeline ära panema ka radiaatorid veesärgiga pliidi taha, sellele tööle olen ka vist viis aastat tegijat otsinud, tõsi küll, mitte väga järjepidevalt, kuna tol ajal selles majapooles keegi ei elanud. Elagu majanduskriis.
Nii et alati järgneb mustale triibule valge, aga aitäh kõigile lohutajatele. Vahel on tõepoolest väga vaja, et keegi natuke õlale patsutaks ja kõike ainult sissepoole ei saa ka elada. Pidavat tervisele hakkama.
Mis aga 2005/2006 aasta talve puutub, siis siinkandis pikalt külm ei olnud, jaanuar täies ulatuses nullilähedane. Ilmamärkmeid mul endal küll sellest ajast ei ole, aga kõikvõimsas netimaailmas on olemas selline koht nagu Weather Underground, kust saab iga kuupäeva kohta kohalikke temperatuure tagasi kuni aastani 1996. Fotode järgi saab samuti öelda, et meri oli kaldani lahti, tänavu on laht jääs. Ma pole seda varem vist näinudki, et põhimõtteliselt saaks otse üle lahe Laulasmaale jalutada. Mis ilmselt tähendab pikka ja külma kevadet, kuni kõik see jäämass ära sulada suvatseb.

9 kommentaari:

  1. Heameel, et nii soodsad arengud.
    Tegin oma kodus ka külma tuule tõket ehk tassisn igasugused varupadjad, vanad joped, vaibad ja vatitekid uste ja aknavahede ette, igale poole, kus käsi mingit õhuliikumist täheldas. Vähemalt 2 kraadi tõusis köögis sisetemperatuur.
    Iga kraad on on tähtis!

    VastaKustuta
  2. (Y)
    Asi edeneb hästi! Ja ikka tehakse need asjad korda väljastpoolt ja näed, seinad ilmselt ise on korras. Ja me kõik ju ütlesime Sulle, et see pole nii kulukas kui kardad.
    Ja üleüldse - kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem:)

    VastaKustuta
  3. Oh, mul hakkas kohe kergem, et asi on lahendatav, probleemiks ainult seinapragu ja kergekujuline villavaesus lae peal!Kõike head Thela.

    VastaKustuta
  4. Kevade tuleku osas on Sul üsna samad aimdused kui Merike Merilainil eilehommikuses Terevisiooni-saate vestluses. Kõva külm annab järele vast märtsis ja sulama hakkab alles aprillis, arvas asjatundja. Jaksu!

    VastaKustuta
  5. Rõõm kohe nii häid uudiseid kuulda! :o)

    VastaKustuta
  6. mõtle kui lahe oleks, kui oleks soojustamise eest saabastes maksta ka saanud :P

    VastaKustuta
  7. Juhhuuuu!!!
    Tere tulemast Soojade Tubade Klubisse! :D

    VastaKustuta