24. jaanuar 2010

Ne imei sto rublei,

...a imei sto druzei, ütleb vene vanasõna ja nagu rahvatarkustel tavaks, on see õige. Segasin ja miksisingi reedel ja laupäeval sõprade nõuandeid ja lisasin oma väljamõeldisi. Panin tuult läbilaskvale tagauksele kilekardina ette. Lasksin suurematesse teadaolevatezse tühimikesse vahtu, mahus auk ja pudel. Oleks ilmselt rohkemgi mahtunud. Kleepisin kinni pistikupesad ja teipisin kinni põrandaliistude servad - see ei näe küll eriti ilus välja, kuid toatemperatuur tõusis selle tegevuse käigus kahe kraadi võrra. Üks headest sõpradest laenas oma kõige kallima varanduse, oma profiehitajast mehe. Kes tuli kohale, võttis lae lahti, sügas kukalt ja arvas, et selle pisikese laepealse jõuab ehk muude tööde vahel isegi järgmisel nädalal ära soojustada. Vundamendi ja seina vahelt sisse puhuva tuulega aga kahjuks ei saa sellise temperatuuri ja lumega midagi ette võtta, sest sein tuleb lahti võtta väljastpoolt. Seina ja vundamendi liitekoht aga on praeguse seisuga igal pool paksu lume all.
Täna hommikul oli väljas -24,8, magamistoas 16, köögis ja elutoas 12 soojakraadi. Esimese asjana tegin magamistoa kaminasse tule. Keetsin ühelt jalalt teisele hüpeldes kohvi ja tormasin kohvitassiga voodisse tagasi, selle ajaga oli seal mõnusalt soojaks läinud. Minu tuba on majast kõige soojapidavam ja erinevalt esimesest korrusest seal talve üleelamisega probleeme õnneks pole.
Päeva peale sai ikka väljaskäimist ka katsetatud, nööridel pooljäätunud-poolkuivanud pesu ära korjatud ja paar pilti kah - varjud kisuvad juba kevadepoolseks siniseks :), aga maja ei paista sellegipoolest hangede tagant õieti väljagi.






See pilt on aga tehtud paar päeva tagasi. Rooli tagant, hommikul tööle sõites. läbi mitte just kõige puhtama esiklaasi ja kiiruselt 90 kilomeetrit tunnis (kui mitte pisut rohkem). Seetõttu ka see kontuuride kokkusulamine. Aga see-eest millised fantastilised värvid. Posted by Picasa
Trummi mõõtmistulemuste järgi võib aga arvata, et Maa-ameti uued kaardirakendused on enam vähem-õiged (vähemalt on neil uued pildid, vanad olid kusagil viie aasta tagused ja neil polnud ei basseini, ega Helbekest) , basseinini on tõesti 10 meetrit ja Lumehelbekese passijärgne pikkus 5537 mm (äkki on külmaga kokku tõmmanud...). Kahjuks ei saa ma ise hetkel kusagilt vaadata, sest Kõuga rakendus ei avanenud ja töö juures on lood netiga isegi veel hullemad kui kodus, sest külm võttis meie Wimaxi saatja-vastuvõtja lihtsalt ära, asendust polnud pakkuda ja praeguse asendusseadme kiirus on selline, et näiteks wordpressis asuvaid blogisid lugeda ei saa, sest brauser ei suuda lehekülgi avada. Nojah, ja polegi vaja töö juures blogisid lugeda...
Vapper Lepatriinu aga käis isegi mere ääres jalutamas, ajal, kui mina kodus ühepajatoitu hautasin. Aga ehk ta kirjutab ise, mida ta nägi.

3 kommentaari:

  1. nonädsa! saab asja sest majast, usu mind! :). ja ei ole nii kallis ja hirmus töö. tasapisi ja targu ka.

    see on küll super, kui sa laepealse saad ära soojustatud, see aitab palju. aga kindlasti ära unusta märksõna "aurutõke", kui soojustad muu kui tselluvillaga. märg kivi- või klaasvill teeb väga suurt kurja puitosadele, s.t. katuse - ja laekonstruile.

    kui panete klaas- v kivivilla ja kui mitte midagi muud üle ei jää, laotage sinna "pööningupõrandale" maha kile ja vill siis sinna otsa. kui kusagilt lähebki natuke katki, ei ole see nii hull siiski. ja lae peale erinevalt seintest sobib ka kohev vill. või ntx tihedam alla, kohevam peale. jne. peaasi, et saavad nurgad ka ilusti soojustatud ja peaasi, et otse vastu plekk-katust ei paneks soojustust (kondensvesi tekib plekile teatud ilmadega nagunii ja see peab saama tuulekasti nõrguda.

    ja 2 kraadi kõigest teibi ja vahuga on ikka väga hea tulemus! võib ka akendele "kilerulood" ette panna :). kui päeval oled tööl, pole ju vahet. nädalavahetusel võib ära ka võtta. piisab isegi sellest imeõhukesest kattekilest, mida ehituspoodides tillukeste rullidena müakse ja mille ühes servas on maalriteip, et oleks hea kinnitada.

    VastaKustuta
  2. Vedas Sul küll kui profiehitaja appi saad ja see on suur asi kui laepealse korda saad. Säästad ennast ja raha (küttekulu on Sul ju üüratu).
    Aga aknaid ma kilega kinni ei paneks, sest sinna klaasi peale hakkab siis ikka väga korralik kondens tekkima ja siis on jää poole klaasini, pärast jookseb vesi seinu pidi alla. Ma ei lase enam isegi õhku läbilaskvaid ruloosid suurte külmadega alla, teevad rohkem halba kui head.

    VastaKustuta
  3. eks ta jah, võib suurema kondenseerumise tekitada, aga tegelt annab selle lapiga ilusti akna pealt ära tõmmata. kui meitel maja veel ehitusjärgus oli ja ehitusniiskus sees, siis see kondenseerus ka talvel akende alaserva. ma siis käisin iga paari päeva tagant ja tõmbasin froteerätiga neid klaasi alumisi servasid kuivaks.

    VastaKustuta