15. september 2009

Sibulajahil

Eilse päeva kulutasin üle tüki aja linnaskäimisele. Üritasin sideprobleeme lahendada (tulutult, Elisa levi endiselt 0 posti, keegi ei saa aru, milles asi). Ja muidugi oli peaeesmärgiks Hansaplandi külastus. Hommikul jäi ette ka Hortes, sealt leidsin põneva põõsa, maasikavaarika. Sealt ostetud paari pakki lillesibulaid hiljem kahetsesin, Hansaplandis olid samad sibulad odavamad.
Hansaplandis suutsin ka suhteliselt mõistlikult käituda, kulutatud rahast üle poole läks uuele kompostikastile ja sügisväetisele. Kaks sirelit saim, mida olen kevadest saadik tahtnud, Andeken Ludvig Späth ja Charles Joly, mõlemad alla hinnatud 147 krooni peale. Valgeõielise kurdlehise kibuvitsa "Alba". Virgiinia männasmailane Album ja aed-kukekannus Dark Blue. Kõik. Maranate pakkumine 3=5 minu peal ei toiminud, sest mul olid kõik müügilolevad sordid olemas. Üldse oli roheline laat selline, et need hinnapakkumised polnud eriti ahvatlevad, enamus olid sellised, et kui võtad viis ÜHEST SORDIST, saad kolm tasuta või võtad kaks ühest sordist (roosid), saad ühe tasuta. Paras oleks sinna siis kellegagi kahekesi minna...oleksin endalegi sebinud ühe Pink Robusta, aga kahte ei tahtnud ja ühe eest täishinda 179 EEK maksta tundus kuidagi ebaõiglane teades, et kevadel saan sama asja netipoest 5 naela ehk 85 eeguga nagunii.
Tulbisibulaid sai paras kotitäis, aga neid ma sinna jahtima tegelikult läksingi. Kahe poe peale: Turkestanica, Rembrandt Mixture, Queen of Night, Little Princess, Yellow Pomponet, Spring Green, Hearts Delight, Red Riding Hood, Groenland, greigi tulpide segu Üldiselt tulbid meil ei püsi, paar aastat õitsevad, siis lähevad välja. Ma pole neid muidugi üles võtta ka viitsinud, katsun edaspidi sellistest sortidest kaugele eemale hoida, mis seda hädasti vajaksid. Seda tulipa silvestrist tahaks, mul poleks selle vastu kohe midagi, et ta seal metsa all invasiivseks läheks...nii poole hektari ulatuses umbes, poes seda paraku ei müüda. Ehk õnnestub ikka Kukupaiga kokku saada :).
Kevadisi iiriseid ka: Katharine Hodgkin, Symphony, Danfordi iiris, hollandi iiris Royal Yellow. Ja lumekupud.
Nüüd tuleb riided selga ajada ja õue minna.

4 kommentaari:

  1. Ma sain täna paki siberi iiristega ja muud vist sel aastal enam ei igatse:)
    Tulbid panevad hiired nahka, krookused ka kui neid korvis ei kasvata.

    VastaKustuta
  2. Võimalik, et need tulbid on sul kõik olemas seal maa sees, nad lihtsalt on nii pusas omaenda sibulakoorte sees, et ei jaksa muud tekitada kui paar peenikest-kahvatut lehte.
    Hearts delight on imenunnu ja Turkestanicale otsi selline kasvukoht, mis kevaditi esimesena päikseline ja soe on. Oi ta on rahul siis!

    VastaKustuta
  3. Noh, mul oli ju paarkõmmend krookust vaja, aga nagu ikka... tulpe mahub mul aeda alati :)))
    Aga mulle täitsa andeksantav, nägemine mul ikka veel väga kehva :D
    Mirjam

    VastaKustuta
  4. ehh, miks sa seda maasikvaarikat minu käest ei küsinud - oleksid see 250 eeku kokku hoidnud. Nii ta vist Horteses maksis, kui ma viimati seal käisin.

    VastaKustuta