8. september 2009

Ülesküntud uudismaa ja igasugused soovid

Kuuri taga on veel natuke rehaga ja käruga endisel võsaasemel kõpitseda, aga siis hakkab juba looma.

Kui keegi seal uhkeid lillepeenraid vaimusilmas näeb, siis kahjuks sinna neid ei tule. Mul endal jookseb ka selle traktoriga kenasti kohevaks kaevatud pinnase suhtes suu vett, aga ei. Paraku on see ainuke koht, kuhu meil nüüd suure autoga ligi pääseb, seega on sinnakanti plaanitud külaliste parkla, uus puukuur ja kui kunagi majalaen makstud saab ja siis veel tööd ja tervist on, peaks sinnakanti ka kanalisatsiooni kogumiskaevu mahutama. Nii palju tegin, et naabritepoolsesse platsiserva istutasin oma vanade lillade ja valgete sirelite võsusid ja kiratseva Primrose peaks ka sinna vist transportima.
Võsalõikajad kah täna välja ei ilmunud, luureandmetel kukkusid pudelisse. Mis parata, head ja odavat töömeest pole olemas. Kuivõrd seekord sai odavale panustatud, tuleb tööluusidest lihtsalt mitte välja teha.
Istutada tahaks, näpud sügelevad. Poiss õnnestus nädalavahetusel mulda vedama meelitada, nii et isegi kohta oleks. Taimi see-eest pole ja poodi ka ei pääse veel. Ehk nädala lõpupoole. Ehitusmarketist leitud roosad sillad, botaanilised tulbid ja nartsissid said juba maha.

Igasuguseid ideid on peas nagu silke pütis. Iga ideega kaasnevad küsimused. Kust saaks servamata laia lauda - tervel Lääne-Harjumaal ei tundu ühtki tegutsevat saeveskit enam olevat? Kas naabrimehe metsa sõnajalgu virutama minna oleks juba liiga hilja (naabrimees teab ja on nõus, aga äkki sõnajalad ei juurdu nii hilja)? Mis pagan selle inglisekeelse netipoe aadress oli, kus igasugust põnevat käsitöönänni saab? Kust saaks emale kanvaad ja DMC tikkimislõngu tellida? Kust saaks postiga flokse? Miks pole Hansaplandi koduleheküljel mingit ülevaadet neil müügilolevast - teaks vähemalt, kas riskeerida valutava tagumikuga või mitte...). Nädalavahetusel pidi kusagil Rannamõisas rohevahetus olema - kas õnnestub minna, kas valutab, kas viitsib...? Kuidas soovijatele (Toompea, Bianka jt) ungari iirised kätte toimetada (ausalt öeldes on nad alles peenras, välja võtan siis, kui on kuhugi panna)? Sama kalladega...

Oehh - kuidas see ütlus oli, et ku vastupandamatu tegutsemishimu peale tuleb, siis minge ja visake pikali. Ehk läheb üle.

9 kommentaari:

  1. mis lauda sa tahad? leppa saan - väga ilus muide, ausalt! kas muud ka teevad, pean küsima.

    VastaKustuta
  2. Oh, kus on raiskamine. Nii palju nii ilusat maad! Issus, mis sinna kõik istutada saaks.... Kahju, et neid proosalisi kohti nii palju peab olema.
    Kas Aiasõber ei saada postiga flokse, nad ju praegu õitsevad s.t. sorte segi ajada poleks nagu võimalik. Ostsin sealt möödunud nädalal 10 sorti. Õied peal ja olen väga rahul. Picasso on väga ilus:), aga see rohkem maitseasi. Mul õel oleks ka hulgim jagada suuri puhmaid, aga tema vist neid postitama ei hakkaks. Pean uurima. Kõige kurvem, et ta enamasti ei tea sortidest midagi.

    VastaKustuta
  3. Lepalaud sobib väga hästi, peaasi, et lai ja servamata. Aiasõbrale kirjutasin ka, ootan vastust.

    VastaKustuta
  4. Kui Sa võtad hansaplanti lehel lahti...noh ütleme, püsililled, siis annab üleval punase lingi: kliki siia, et näha, mis hetkel müügil on. :o)Ma muidugi ei tea, kui adekvaatne see info on.
    Aga kui Sa sinna parkle teed, kas siis vähemasti hea pehme mulla saad alt enne ära koorida? saaksid kõrgpeenraid teha vms.

    VastaKustuta
  5. Jaa, sinna annaks nii mägesid kui jõgesid teha:) Ikkagi niiiiiiiii ilus suur tükk maad...ehk mõtled veel, laiseldes tulevad need kõige paremad ideed.
    Kas Sul ikka nii kindlasti peavad need suured autod õue peale saama? Ja külalised lepivad ka mingi võsavahega, ma usun:)

    VastaKustuta
  6. icccccc.. kõik püüavad nüüd oma aeda thela õue teha :))))

    VastaKustuta
  7. :D. Ma ise seda platsi eriti ei põe, kui aus olla, siis neid kohti, kus võsa maha võtta ja üles künda oleks meil küll ja veel...oleks ainult aega (ja raha) atra seada.
    Mulda aga pole mõtet üles kaapida, siis peaks samas koguses killustikku asemele ostma ning laiali ajama ja see läheks mõttetult kalliks. Mul veel eelmisest aastast mitu tonni mulda hunnikus, pole kedagi, kes sellega tegeleda suudaks.

    VastaKustuta
  8. Ega siin vist muud varianti pole, kui millalgi Tallinnasse tulla. Millal sa kallat jagama hakkad? Missugune see ungari iiris oli? Ise ma mõtlesin sulle seda pruuni sametist iirist tuua (sordi nime ei tea), millest mul pilt oli blogis. Kas tahaksid? Daalia juurikaid võiks ka välja pakkuda. Ega sa endale toasõnajalga ei taha? Võimalik nii suurem kui väiksem sort.

    Muide, kui sulle midagi Juhani puukoolist silma on jäänud, siis võiksin sulle tuua, kui tulen.

    Millal sulle sobiks? Kui tuleksin järgmisel nädalal, näiteks 18.septembril? Täpsustaks siis meili teel.

    VastaKustuta