21. mai 2009

Toomingad bensiiniga ja murulaugu-võilillesalat

Ei kõla eriti isuäratavalt? Ega ma seda ei söönud ka. Ainult nuusutasin. Teist päeva järjest on koju saabudes kõik kohad hullutavat toomingalõhna täis.
Trakats sai lõpuks haiglast välja. Kurtsin õele, et hakkan vist vanaks jääma, järjest raskem on tuttavaid meesterahvaid millegagi erutada, isegi rekvisiitide abiga. Saabumine kahetonnise Lumehelbekese roolis ei pannud Stokkeri poisse isegi mitte kulmu kergitama. No kui arvestada, milliseid äärmiselt ebanaiselikke riistapuid me nende käest viimasel kaheksal aastal oleme ostnud (kaasa arvatud kaks gaasitõstukit ja üks elektritõstuk, need küll töö juurde), üllataks neid ehk mõnevõrra ainult kosmoselaevaga hoovile maandumine.
Muidugi kohe niitma. Õde niitis üleeile esimese jupi, eile jäi märja rohu tõttu vahele, täna jätkasin mina. Sellest ka toomingad bensiiniga. Võililled otse loomulikult igal pool ja kogu majatagune rohumaa on meil kevadeti üksainus murulauguväli, sibulalõhna niites kõik kohad täis. Loodetavasti on selle sissehingamine tervislik, murulauk ise mulle suuremat ei maitse, kuigi tavalist sibulat ja küüslauku söön küll.
Terrass sai ka eile Pinoteksi selga, õde värvis ära pingid ja väravakaared.
Midagi jälle tehtud.

6 kommentaari:

  1. See niitmine on praeguse aja meelistegevus vist üle Eesti. Hoomikust peale käivad kõiksugu undavad, põrisevad ja vinguvad masinad lähedal ja kaugemal, nii,et isegi linde pole enam kuulda. Õhtuks on asi päris ilus, aga järgmisel hommikul on pilt veel hullem, sest nüüd õitsevad need võililled maa sees ja osa on end hoopis kõrgele ajanud- nagu kurekaelad püsti:)

    VastaKustuta
  2. toomingad meil ka õitsevad ja hullutavalt lõhnavad. ja muruniiduki sain ka eile stokkerist hooldusest kätte :))).. üks suur niitmine vaja ette võtta, täna ei jõudnud.

    a muidu võililled, murulauk ja nurmenuku noored lehed maitsevad peris heasti :). eriti juustuleiva peal.

    poriumbu - muru on ikka parem

    VastaKustuta
  3. me seeaasta juba 2 niitmist teinud - aga viimaste päevade vihmad on muru täies hoos kasvama pannud, nii et ndl vahetusel tuleb jälle niidukile valu anda:) Aga mulle meeldib see töö - kõnnid rahulikult masina taga ja mõtled omi mõtteid. Aga need võililled jah - ma just vaatasin, et seeaasta vist tuleb staranega tõrjuda- pole juba 5 aastat tõrjet teinud ja puhta kollane meil kõik. Aga muidu ilus lilleke ju see võilill :))

    VastaKustuta
  4. Meil võtab see suurte kivide vahel nikerdamine nii kohutavalt aega, et tavaliselt ongi nii, et kui ühest otsast krundiga lõpule jõuad, tuleb esimese otsaga uuesti alustada. Oleks nii, et saaks sirgelt lasta, aga sellist juppi on meil vist kokku mingi sadakond ruutu hektarist.

    VastaKustuta
  5. Oi, mul vedas täna hullult. Jätsin lõunal käimata, et enne vihma ikka võimalikult palju ära niita jõuaks ja hakkaski sadama just siis, kui olin niiduki puhtaks saanud ja kuuri lükanud, vaid trimmerdamine jäigi vihma kätte.
    Mulle ka see niiduki taga jlutamine ja mõtlemine eeldib, aga pidev koti- ja siis kärutühjendamine on tüütu tegevus. Kodus ple õnneks kotti vaja, pole olemaski.

    VastaKustuta
  6. Meil on ka siis sedakorda võilillemuru üle niidetud, esimeset võilillelist muruhaket (suure mangumise tagajärel konstrueeris mees meie iseliikuvale jonseretile ka kogumiskorvi peale)ma kohe komposti või multshiks ei pane, teen sellest hakkehunnikust loodusliku autoklaavi (parajalt niiskust juurde ja temperatuur tõuseb juba ööpäevaga 70-85 kraadini) ja kõik naadi-, võilillejuurikad ja muud väga tülikad umbrohud ning kevadise peenarde koristusjäägid küpsetan selles "autoklaavis" kahjutuks, see siis segades vähese mulla ja hanemaja allapanuga on juba sügiseks kompostris kenasti kompostiks laagerdunud ja ühe pojengiaugu rammus täide olemas :)))

    ickesm - see on igakevadine kretinism, millega minu aednikuaasta algab :)))

    VastaKustuta