28. mai 2009

Roosid ja liiga palju hostasid

Ma olen vist viimasel ajal hea laps olnud, sest aiahaldjas kinkis mulle tänaseks ideaalse istutusilma. Mis võiks olla veel parem, kui päev, mis ei ole liiga külm ega liiga soe, öine vihm on maa märjaks kastnud ja iga paari tunni tagant tuleb uus sabin, mis vahepeal istutatu kenasti ära kastab, sel ajal kui ise terrasil kohvi jood ja natuke palgatööasju ajad.
Kõigepealt siis roosid. Pinnakatteroosid Sonnenschirm, The Fairy, Tommelise, Sweet Pretty. Kordese roosid Westerland, Caramella, Maigold, Frühlingsgold, Linderhof. Põõsasroos Sahara. Pargiroosid Alexander Mackenzie ja Dornröschen. Roniroos, mille ostsin nimetuna Alansi laadalt ja mis pildi järgi otsustades võiks olla Veilchenblau. Kordese roosid Mein Schöner Garten ja Roter Korsar jäid esialgu potireziimile kosuma, vajavad veel poputamist.
Kuna mõnda sorti oli mitu ühikut, tuli sellele kupatusele kaevata kakskümmend auku.
Edasi läks kuuri nurga juures mulda punane seeder Plumea Aurea, imekaunis mu meelest. Eilne saak Hansaplandist.
Hostadega enam nii lõbus ei olnud, juba siis, kui ma nad tellisin, hakkasin pea kohe kahtlustama, et vist läksin natuke liiale...mitte et mul neid kuhugi panna ei oleks, enda meelest ma muudkui istutan ja istutan, aga aias pole ikka mitte kui midagi peale võilillede. No tegelikult on küll, välja läinud pole midagi. Lihtsalt aed on suur ja mina üksinda.
Hostadele suutsin kaevata seitseteist auku. Ja samapalju hostasid ka maha istutada.
Kokku seega kolmkümmend kaheksa istutusauku.
Nüüd valutab mu tagumik sellest kaevamisest nii, et istumine on keeruline.
Ega varem kah poleks jõudnud neid auke kaevata. Pealegi on meist igaühes pisike Monk varjus, minu oma ei kannata pooleliolevat songermaad. See allergia tekkis perioodil, kui terve talu nägi välja nagu romula ja oli ekskaasa alustatud ja poolelijäetud projekte täis. Mis enamuses jäid minu likvideerida või lõpetada.
Igatahes midagi olen ma suutnud ära teha, sest täna hommikul vaatas fekaaliauto juht ringi ja imestas, et kui ilus teil on, mida te teinud olete...

Kui ma homme elus olen ja liigutan, siis on veel mõned hostad istutada. Ja kasvuhoonetäis suvelilli.

7 kommentaari:

  1. Mulle ka leedrid meeldivad. Mis sest, et punase leedri põhiliigiga pean pidevalt sõdima - seemned idanevad kus juhtub (st kus linnukestel parasjagu juhtub).

    VastaKustuta
  2. sul vist tekstis näpukas jah - punase seedri asemel mõtlesid punast leedrit. :))
    Aga leedrid ka minu lemmikud põõsaste hulgas.

    VastaKustuta
  3. Vau! Kadedaks teeb kohe. Mitte see taimede rohkus, vaid et on võimalik auke kaevata :) Mina pean enne ära vedama selle savise kruusa, kuhu siis muld peale, millesse saaksin auke kaevata :)

    Minul punane leeder õnneks ei ole tüli teinud, ju linnukesed viivad seemned kuhugile kaugemale :)

    VastaKustuta
  4. Ohh ilu kui kogu see roosimeri õitsema hakkab!

    VastaKustuta
  5. Muidugi leeder, mitte seeder :). Ja terrass kahe s-ga. Pidin eile ikka ropult väsinud olema :).
    Aga auke on meil võimalik kaevata sinna kuhu on võimalik. Mitte sinna, kuhu tahad. Meie aia arhitektid on kivid.

    VastaKustuta
  6. jeebus, siuke töö ära tehtud! aga ilus on jah :)

    ma ka mõtlen juba, et mu hostad peaks iga hetk saabuma, et äkiste sai liiale mindud... aga eks näis. algul võivad nad veidi pottides ka jalgu puhata

    VastaKustuta
  7. Leedrid on mu lemmikpõõsad. Aga imetleda olen saanud neid ainult teiste aias, sest minu juures nad lihtsalt ei taha elada:(.
    Oled ikka kavalpea, rooside nimed puha üles loetud, aga millised hostasordid soetasid, sellest ei sõnagi:),:(

    VastaKustuta