29. mai 2009

Liiga palju hostasid vol.2

...ehk kõiges on süüdi Muhedik, kes ütles, et mul on liiga vähe hostasid ja ma pidin kiiresti hakkama olukorda parandama :D. Küll on hea, kui saad oma lolluse kellegi teise kaela ajada ;). No ja teatavasti ega see nüüd ikka tõsi ka polnud.
Hostadest ei teinud ma eile pikemat juttu sellepärast, et polnud nendega lõpetanud. Aga täna kella poole üheks olid kõigil jalad mullas. Kõigepealt aga pisut ajalugu.
Esimesed hostad ilmusid minu aeda 2004.aastal peale maja esimese korruse renoveerimise lõppu. Siis käis mu aiandus tasemel oh-kui-lahe-taim, äkki läheb kasvama. Otsisin midagi maja põhjaküljele, sõnajalgadele seltsiks. Hostade paki pealt lugesin, et kasvab ka varjus, jee, seda vaja oligi. Sellest, milline auk ja kui sügav muld, ei teadnud ma muhvigi. Kasvama nad igatahes läksid ja kasvavad siiamaani ja näivad end mõnusalt tundvat. Kuigi vaevalt et ma neile labidalehest sügavama augu kaevasin ja pealegi kasvavad nad osaliselt lubjakivikillustiku sees...
Huvitaval kombel on alles mu esimese hosta silt ja see on Patriot, praeguseks peaaegu meetrikõrgune. Vahepealsete sildid on see-eest kõik kadunud, nii et ega ma väga täpselt ei tea, mis mul on ja mis mitte. Tollal ei pidanud ma seda oluliseks. Ega ma täpselt tea sedagi, kui palju mul neid on, lugema ka ei viitsi minna. Igatahes meeldivad nad mulle järjest rohkem.
Pole siis ka imestada, et ma hostakveker.nl kodukale sattudes kergelt ogaraks läksin. Suures tuhinas suutsin endale tekitada 148 eurose arve, millele lisandus 20 eurot postikulusid. Siis sain meili Joycelt, kes küsis, kas ma veel üht ei tahaks tellida, alates 150 eurost on pakk postikuluta, seda ma mingil põhjusel ei märganud. Arve aga olin ma juba ära maksnud, nii et vastasin, et nad võivad lihtsalt midagi juurde panna. No nad siis panid...viis tükki ja kuu tasuta hosta veel pealekauba.
Nüüd olen siis piisavalt pinget üles kütnud ja daamid ja härrad...teile esineb hostade koor koosseisus:
Frozen Margarita
Blue Mammoth
Hercules
Snowden
Jurassic Park
Earth Angel
Lilac Giant
Mardi Gras
Praying Hands
Northern Exposure
Gray Cole
Zounds
Prince of Wales
Titanic
Sum and Substance
Tyrannosaurus Rex
Domaine de Courson
Victory
Gunsmoke
Blue Angel
Winter Snow
Komodo Dragon
Need siis kõik Franseni hostad. Kui aus olla, siis on mul kasvuhoones veel mõned koha pealt ostetud juurikatest kasvatatud sordid, aga need on veel tillukesed.
Hostahoolik märkab kindlasti, et kõik on suured ja ülisuured. Hiidauke ma paraku neile suuteline kaevama ei olnud, selleks oleks dünamiiti vaja läinud. Eks näis, mis saab, võtame seda kui eksperimenti.
Peale hostasid läksin lillepottide kallale, see töö mulle meeldib, kui on taimi, mida kokku panna ja millega eksperimenteerida. Hortesest ostetud pikeerimispulk läks pooleks teise poti juures - nad võiksid vähemalt peale kirjutada, et need asjad on ühekordseks kasutamiseks :(. Läksin ja tõin köögist asendamatu aiatööriista kahvli. Pildil "loominguline köök" (Ma loodan, et Stokkeri poisid seda blogi ei loe, ma lubasin neile, et enam ei pane traktorile käru taha, aga jõudsin lõpuks ikka järeldusele, et traktorile on võimalik varuosi saada, mulle aga eriti mitte).
Mingil hetkel said otsa nii turvas kui kastmisgeel ja ilma nendeta potte edasi teha ei saanud. Istutasin peenrasse veel neli külvikastitäit erinevaid peiulilli ja viis Russelli lupiini. Siis lorutasin veel pool tundi traktori otsas ja hävitasin võililli.
Oligi tegus päev seljataga.

6 kommentaari:

  1. :DDDD No ma küll ei mäleta, et oleksin säärase lause kunagi öelnud, aga ega pead ka anda või. Vahel lipsab sekka ka midagi imelikku:)
    Sordid on head, mõned küll Eestis ammu olemas, aga mis sest. Muide, kõik ei ole suured.
    Ja see pilt ka väga tuttav, mul sääraseid ajaloost küllalt võtta.
    A kas Sa taskulambi või autotulede valgel oled proovinud istutada:)

    VastaKustuta
  2. Jah, osa ma valisin nt. õite järgi, kõik ei ole suured. Praying Hands muidugi lehtede järgi, fantastiline juba praegu. Tean ka, et Eestis osa olemas, aga leidsin, et kui tellida, siis ühest kohast, ei viitsi jupitada.
    Taskulampi ja autotulesid pole veel proovinud :). Üks kahest, kas olen selle jaoks juba liiga vana, või seisab see alles ees...

    VastaKustuta
  3. Hostasid ei ole kunagi palju! :)

    Aga ära põe. et suurtele ei saanud sügavat auku, ta hakkab ülespoole end kasvatama ja paned siis mulda juurde. Mu kõige esimesed, mis Tartust kaasa tõin, said kõik maapeale "istutatud" ja siis aastatega järjest mulda juurde lisatud.

    VastaKustuta
  4. Äge! Ja megatubli jälle!

    store :o)

    VastaKustuta
  5. oh Sind ja Sinu hostade koori!
    see paneb mõtlema, et mul maja põhjapoolne külg puht lage...

    fleuries: s,t prantsuse keeles veel rohkem hostasid, eks!

    VastaKustuta
  6. ma ei ole aru saanud, miks muruniidukil ei ole laternaid... aga üldiselt kui kui taskulamp muruniiduki külge siduda, siis saab ka pimedal ajal töö tehtud :D. niipalju siis taskulampidest ja autolaternaist.

    mde, väga asendamatu tööriist nii aias kui ka kodumajapidamises on küüneviil :)))

    see, et hostadele võib mulda peale panna, on küll positiivne uudis. kartsin, et osadele hostadele ehk ei meeldi nende kasvukoht, et äkki peaks neid kuidagi tõstma... aga ehk saab ka sedapidi.

    mde, osa neist hostadest on jah, eestis ka müügil.. kuid oluliselt kõrgema hinnaga! seega igal juhul tasub sealt osta, kui juba nagunii tellimine käsil. ise ootan ka pikisilmi oma pakki, loodetavasti on postkontoritel normaalsed temperatuuritingimused...

    VastaKustuta