26. mai 2009

Kõik kekkavad, mina kaaa

Et misasjad need on? Nartsissisibulad. Töökaaslane tõi kingituseks, pidavat mingist hinguseleläinud aiandist olema. No öeldagu mis tahes, sihukesi pirakaid minu silmad varem näinud pole. Poest ostetud hollandlasi otsi pakendist nagu Toots saia seest rosinaid... Nüüd kuivama ja suve teisel poolel mulda.Aga pojengid on meil alles sellised. Sortidest punane, valge ja roosa :). Need veel mu vanaema istutatud. Maja renoveerimise ajal tassisin neid põõsaid mööda õue ringi nagu koer kutsikaid, seni kuni okaspuuala lähedal uue koha leidsid. Mitu aastat põdesid, nüüd vist lõpuks lubavad õitsema hakata. Okaspuuala ise näeb jube välja, umbrohutõrjeks pole geotekstiilist küll mingit tolku, kasvab nii et mühiseb.

Gladioolipeenra rohisin ka peale tööd ära, hing oli tööasjade peale nii täis, et sai teine umbrohu peale välja valatud. Kevadiselt näljased sääsed sõid isuga, mind, mitte umbrohtu. Kui kellelgi sääski puudu on, andke teada, meil jääb neid igal aastal rohkesti üle.

7 kommentaari:

  1. Ägedad! Ma algul vaatasin, et oled omale seenepaku ostnud (sest ega ma pole seenepakku näinud, vbl polegi sarnane).

    VastaKustuta
  2. Rohitud peenar näeb jube hea välja. Nii nagu peab. Sibulad on ägedad jah. Aga sääski võin Sullegi laenata.

    VastaKustuta
  3. ma vaataisn, et sul juba kartulid võeutd :P :))))

    sääski on meil ka hulgim pakkuda. eile õhtul istutasime põõsaid ja sääsed olid nagu tõelised kurjamid kallal.

    VastaKustuta
  4. Nuuuuh, ma nagu oleksin esimesena Sinu nartsissisibulaid imetlenud, aga kirjas ei sõnajuppigi??? :(

    A, mis-kes Sul neis lillepottides kasvab? Ongi gladioolid? Saadaksin seda ilusat "amlilille" seamuru (maajalga), kujutan ette kui kenad need gladioolide ja maajalgadega potid välja näeks, lisaboonusena ilule vast siis niiväga naati ka ei kiruks :DDDDD vastukaubaks sääskede eest, kes mind naabrinaadis pea kahekorra suuremaks torkisid, hea, et mu sugulased selle plix´i sääseleevendajaga hästi varustanud, täna poleks muidu uksestki välja mahtunud :)

    VastaKustuta
  5. Ühes potis katsetasin korrusistutust, ülased, daaliad, gladioolid, näis, mis välja tuleb. Ja ühes on begooniad. Eks hiljem ole näha, mis sinna juurde surada annab. Maajalg on muidu ju päris ilus :)

    VastaKustuta
  6. see ilus "amlilill" peaks olema amplilill :DDD
    Täna vist selle suve soojarekord 28,9

    VastaKustuta
  7. Soojarekord??? Lasnamäel on nii pagana külm, et ma olen juba kogu oma hõreda karvkatte turri ajanud, aga ikka ei saa sooja. Saada kohe siiapoole ka.

    VastaKustuta