30. mai 2017

Võililleväljad

Laupäeva öösel vastu pühapäeva anti meile natuke vihma ja sellest piisas, et kõik roheliseks tõmmata. Puud läksid lõunaks lehte ja naat kasvas puusani, aasad kattusid võilillekollasega.

Hea, et ma paar päeva varem pojengide vahed ära trimmerdada jõudsin, muidu oleks nende taimede ülesleidmine võilillepadrikust tõsine peavalu olnud. Keegi kunagi kommenteeris, et murusse istutatud pojengide hooldamine on keeruline, üldse ei ole. Kerge Makita akutrimmeriga poolteist tundi koos akuvahetus- ja suitsupausidega, natuke järelnoppimist ja korras ta oligi. Nüüd tuleks muidugi veelkord ärganud võililled maha nottida, aga ilmselt selleks enne reedet-laupäeva aega ei tule. Ilm läks ka uuesti külmaks, täna hommikul vaid 7,3 kraadi, ehk veel valget vatti lendama ei hakka.
Eile tuli sisse Saksamaa tellimus, reeglina oskavad nad positiivselt üllatada, hübriikirss Accolade tuli sisse nagu mets
Õhtul käis veel rahulolev klient tellitud 150 ploomilehise viirpuu järel, kiitis kõike taevani, loomulikult tegi hea tuju.
Okkalistest ka natuke. Tegelikult okkalistest asi algaski ja kanada kuusk Conica oli vist üldse esimene taim, mille ma oma käega maha istutasin. Praeguseks ca 2,5 meetri kõrgune.

Praegu okaspuuala vaadates tuleb tõdeda, et istutus on liiga tihe, aga tollal olin ikka nii algaja, et ei teadnud millestki midagi ja ega ma okkaliste teoorias praegugi eriti tugev ei ole. Talvel ostetud entsüklopeedia on siiani avamata, sest talvel olin liiga tõbine ja nüüd on liiga kiire.
Sellepärast panen sellel ajal, kui sordi- või liiginimel mingit tähtsust polnud, lihtsalt pilte.


 Pargitatra nädalane juurdekasv :)
 Eksootide nurgake rohke naadiga. Jaapani krüptomeeria Cristata sai sügisel mingi seene ja hakkas pruunikaks tõmbuma, riputasin talle ämbritäie tuhka pähe, nägi talv läbi kole välja, aga tundub, et aitas. Korrastama ma seda nurka ma veel paraku jõudnud ei ole.
Eile õhtul proovisin veel meie ja naabrite vahelist naadimetsa trimmerdada, aga andsin alla. Vööni ulatuva naadi ja vereurmarohu trimmerdamiseks on akutrimmer siiski lahjavõitu, aga bensiinitrimmerit ma veel kätte võtta ei julge. Küll jõuab.


3 kommentaari:

  1. Tegelikult on ju need võililleväljad väga ilusad. Meil oleks ka nagu kuldne vaip maas. Kui nad ainult end istutusaladele ei külvaks. Täna ongi traktor hommikust saati töös

    VastaKustuta
  2. Kui nüüd välja kuulutada võistlus võilillede rohkuses, siis jääd sa küll väga taha lõppu :D

    VastaKustuta
  3. Ma ootan niitmisega alati seni, kuni võilillede tippaeg läbi, aga naat pole seda au ära teeninud.
    Okaspuid tunnen vähe, aga nad on nii lahedad. Kui sa nyyd millalgi oma aia varandusi entsyklopeedia abil avastama hakkad, saab väga põnev olema.

    VastaKustuta