12. mai 2017

Koputab jõuliselt

see õiteaeg, kuigi hommikuti on katused endiselt valged ja ega ka päevane temperatuur, +5.5 kell kaks päeval varjus, kui lõpuks end õue sain, meenutab rohkem külmkappi kui maikuu lähenevat keskpaika. Kaastunne neile, kes täna Luige laadal ja Pärnu Taimelaadal külmetasid, minu jaoks on laadaaeg selles elus möödas. Loodetavasti. Eelmistel päevadel oli tellimuste ja muude asjadega tegemist ja täna keelasin endal enne õue minna, kui maja on koristatud, hakkas juba stressi tekitama. Siis sadas sisse tellimus 150 ploomilehisele viirpuule, sellega tuli ka kohe tegeleda, et taimed uuel nädalal liikuma saada, vahepeal tuli süüa ja oligi keskpäev läbi, kui õuele sai.
Kuna olen hakanud väga täpselt jälgima, mitu tundi ma töötada tohin (sest muidu maksab organism kohe kätte), on olnud rohkem aega ümbritseva märkamiseks. Kolmiklilled on kohe alustamas.
 Punaselehine õunapuu, kui õieti mäletan, siis Royal Purple
 Lehiste ülinunnud pintslikesed
 Accolade ootab sooja, et plahvatada
 Magesõstral on juba täiesti kevad käes
 Armeenia kobarhüatnsindi põhiliik paljuneb hästi
 aga valge pirtsutab
 sügisel sai kevadise lilleilu mõttes lihtsalt toidupoest mõned hüantsindid juurde soetatud
 veel kolmiklilli
 Aubrieetad on fantastilised ja üldse kõik padjandid, paraku pole kivilad minu jaoks. Pintsettidega rohimise jaoks olen ma liiga kärsitu ja liiga kobakäpp.
 Killustikuteesse isekülvanud kanakoole on ka ilus, eriti koos rahuloleva malbepilgulise koeraga. Kellel on suured ja võimsad kihvad plastkastide purustamiseks.
 Punase leedri "Aurea" ärkamine on imeline
 aga ka pihlenelas pole viletsam, selle ümbert saab niita ja peab ennast ilusti üleval.
Müügiplatsil sai viimased potid üles rivistatud ja umbrohi välja katkutud

Keerasin just müügiplatsi sprinklerid tööle, sest maikuu jooksul ei ole meil tilkagi sademeid tulnud, isegi mitte lund, nagu mujal Eestis. Aga see on siinkandis üsna tavaline, mai põud ja juuli põud ning niisked ja soojad talved. Sellepärast paljud kontinentaalsed püsikud siinkandis ellu ei jäägi.

1 kommentaar:

  1. Üldiselt on ka meil maipõud olnud, väga tühised lumekribalad vaid aga eks kevad ikka lõpuks peaks tulema kuigi mine sa tea :)

    VastaKustuta