21. september 2015

Viies aastaaeg

ütles eilne külaline mõtlikult. Väga täpne, sest suveks seda nimetada poleks enam õige ja sügiseks veel ka mitte. Ööd on vaat et soojemad kui juunis ja juulis ja ka päevane temperatuur kannatas vähemalt pühapäeval päikese käes vabalt ka varrukateta pluusis toimetada. Üksikud kollased lehed puudel pärinevad juba augustipõua ajast. Vihma sajab ka aeg-ajalt, kasta pole vaja ja osa asju alles asutavad end õitsema. Täna näiteks avas esimese õie esimene talvitunud hibiskus ja oi kui palju õienuppe seal peal veel on
Takispuu ehk diervilla õied on tagasihoidlikud, aga koos kirjude lehtedega on pilt üsnagi efektne
Floksid edenevad meie mullas väga visalt, aga kui ühekorra hoo sisse saavad, siis vähemalt välja ka tavaliselt ei lähe.
Nii palju õisi ei saa ometi sügist tähendada
Majast kaugemale eriti ei jõudnudki, seal võib veelgi huvitavat leiduda. Õues asjatamiseks jääb iga päev muude asjade kõrvalt poolteist-kaks tundi, rohkem ei jõua, sest ma olen permanentses ajahädas. Igapäevane linnaskäimine ampsab suure tüki päevast, aiapoe hooaeg ei näi lõppevat, tellimusi tuleb nii kohetäitmiseks kui kevadeks. soodusmüüki sel aastal ei tule, sest müüa pole enam praktiliselt midagi, kastid on pooltühjad ja midagi peab kevadeks ette ka jääma. Mõningaid taimi peaks veel paljundama, aga kui ei jõua, siis ei jõua. Sooja aega lubatakse tegelikult poole oktoobrini ja mulle see väga sobiks. 
Muru kasvab kohinal, õnneks aitas kriitilisemates kohtades tubli Lepatriinuisand, aga sideraadid...ma parem ei vaata sinnapoole. 


5 kommentaari:

  1. Jep, meile kohises ka sügis kohale. Kuidagi äkki. Ilus hibiskus sul :)

    VastaKustuta
  2. nii peen see hibiskus :D muru kasvamise kohin on tuppa kuulda ja sideraatide poole ei ole tõesti mõtet vaadata, mul poleks aega ka, sest seened kiusavad :D

    VastaKustuta
  3. Väga täpne tähelepanek. Minu arust tulekski meil sellele 5.aastaajale, kus kõik veel õitseb, on soe ja ilus, panna õige nimi, sest see on aasta ilusaim aeg. Sügis algab novembris koos masendava pimedusega. See esimene pool pole seda teps mitte.

    VastaKustuta
  4. Aiahooaeg on veel täies hoos, jätkuks seda veel ometi veidi ajaks.
    Pakun, et nimi on juba olemas - hilissuvi. Enne, kui oktoobri keskel tuleb hallade, paduvihmade ja teedelagunemisega plögane sygis.

    VastaKustuta