28. september 2015

Sundkorras horisontaalis

Igasugune terve mõistus ütles, et peale nii hullumeelset nädalat oleks tulnud pikali visata. Aga laupäevane ilm oli nii imeline, et kuidagi ei raatsinud. Hommikul, kui õues veel liiga külm ja märg oli, koristasin ja pesin köögikappe ja pesin pesu. Siis pesin survepesuriga puhtaks kasvuhoone, niivõrd-kuivõrd see õietolmukiht sealt maha tuli, katust nühkima ma eriti ei ulatunud, liiga kõrge.
Järgmisteks plaanideks olid Hollandist saabunud kobarhüatsintide (ebaharilikult suured sibulad, nagu kohaliku kaubanduse tulbid...) mahatorkimine ja muru oleks ka veel tahtnud niita, aga...olin reipal sammul sibulakorviga suundumas istutusala poole, kui mänguhoos Mihkel mulle kas peaga või õlaga, täpselt ei teagi, otse vastu vasaku jala põlve tuiskas.
Algul ei saanud arugi, et see matakas nii tugev oli, hoidsin natuke aega külmakotti peal ja läksin longates siiski istutama. Alles siis, kui kahe tunni pärast enam püsti peaaegu ei saanudki ja lähemalt vaadates selgus, et põlv oli nagu puupakk, sain aru, et asi on tõsisem, kui ma arvasin. Õnneks oli vahepeal saabunud Lepatriinul valuvaigisti käekotis, sellega sain kiunumise lõpetada ja isegi tunnikese diivanil tukastada.
Pühapäev polnud oluliselt parem, jalg paistes, külmakotid ja valuvaigistid, diivan ja raamatud. Ühesõnaga, kui ise ei taipa pikali heita, siis sunnitakse.
Kaheksakuine kivipallur-põmmpea ise ei saanud üldse aru, et ta mingi pahandusega hakkama saanud oleks, aga piidleb mind vähe süüdlasliku näoga, kui ma nägu viltu peas, kilpkonnakiirusega liikuda püüan.
See-eest madistasid tublid Lepatriinud ringi. Vahepeal kostis kõigi majapidamises leiduvate muruniidumasinate jorramist, siis saabus vaikus, aga mitu tundi kedagi näha ka ei olnud, kuni lõpuks saabus võidukal ilmel Lepatriinu ettekandega, et kasutades julmalt ära minu liikumisvõimetust ajasid nad kogu mu majapidamise segamini :).
Mida ma oma õeraasu ülimat korralikkust arvesse võttes muidugi hetkekski ei usu, aga vaatama pole ka saanud minna, mis seal kuuri taga siis õieti korraldati.
Jalg on küll natuke parem, aga arstiga konsulteerides jätsin tänase haiglasõidu ikka ära, las puhkab.
Pilte seekord pole, sest minust pole fotokaga ringi komberdajat. Aga õitsejaid on aknast näha veel rohkesti.

7 kommentaari:

  1. oh, no oli siis nüüd nii äkilist meeldetuletust puhkamiseks vaja :( loodan, et põlv peagi paraneb aga rahulikult pead nüüd küll kuni kevadeni võtma

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rahulikumalt ehk annab võtta, aga oktoobriks istub ees veel niipalju tellimusi, et sellist asja pole minu silmad veel näinud...õnneks on kaks päeva lebotamist aidanud ja täna enam nii hull ei ole.

      Kustuta
  2. Kiiret paranemist Sulle! Ja ära siis kohe rapsima kuku kui veidi parem hakkab, kes teab, mismoodi siis vihje antakse, et puhata ka vaja.

    VastaKustuta
  3. No see läks nüüd küll väga halvasti. Põlv on õrn koht, hoia teda hoolega ja parane ruttu.

    VastaKustuta
  4. Oh hullu, nende penidega ikka juhtub, küll hüppavad silma siniseks ja hambad loksuma ja ega siis paha pärast, ikka rõõmust. Lapse koer jooksis mu nii jalust maha, et lausa lendasin enne maandumist. Ilusat paranemist!

    VastaKustuta
  5. Kes kuidas:)...ka mesilased tekitavad traumasid, mina sain oma põlve eelmisel sügisel tagurpidi just nende eest lidudes. Peab tunnistama, et põlvetrauma on väga vastik. Luukasin kevadeni, suvel hakkas vaikselt paremaks minema. Kui arvasin, et juba terve ja miskit suuremat retke ette võtsin, oli õhtul jälle tagasilöök. Vähemalt aasta jagu väldi pika maa kõndimist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda olen kogenud jah, et liigesetraumadest paranemise aeg on vastikult pikk ja ega peale kannatliku ootamise suurt midagi teha ei annagi :(. Iga päevaga nõksuke paremaks, aga siiski ainult nõksuke

      Kustuta