8. september 2015

Potilaada põhi paistab

Eile oli selline tunne, et hilissügis on käes, aina kallab ja külm oli. Aga ilmateade näitas pööret positiivsuse poole ja täna see ka kätte jõudis, kui ma peale kella kolme koju jõudsin, näitas juba esimesi päikeselaike ja pärast läks juba päris päikeseliseks.
Egas muud, kui labidas kätte ja auke kaevama. Tellitud puud ja mittetellitud. Täna üks proua näiteks teatas, et ta pole mingeid taimi tellinud. Ju ma siis võtsin ta nime, meiliaadressi ja muud andmed taevast, mitte tellimissüsteemist. Pole midagi, mul tegelikult oligi seda vihmavarjukujulist kääbushõlmikpuud endal hädasti vaja. Ma lihtsalt muidu poleks sel aastal veel raatsinud. Nüüd on ta maha istutatud ja kui tellija peaks mälukaotusest paranema, on hilja.
Jäänud on kolm mägisibulapotikest Kivi-Lillemäelt, mis lähevad aiavaasi. Mujal ma juurumbrohtude tõttu kiviktaimlatutsakaid kasvatada ei saa, probleem pole mitte taimede vahele, vaid taimedesse sisse kasvavad juurumrohud, mida meil on palju ja mida kruusa seest ühegi jõuga koos juurega välja ei tõmba.
Sellegi vaasi puhul ei jäänud muud üle, kui kõik lahti lammutada ja uuesti tagasi istutada. Mis teha, igasse aianurka iga päev ei jõua. Isegi iga nädal mitte.
Vahepeal ilmus veel Poola pakk. Kullerpakid ilmuvad ja kaovad meil ilma minu vahetu osavõtuta, sest ma ei saa alati kodus olla ja nii on "portaal" kokku lepitud kohas. Täna olid portaalis poola pojengid, harkjas azorell ja üks näsiniin, mille silti ma ei viitsi vaatama minna ning arvet kaasas ei olnud. Kui tellimuste tegemise rabelemisest aega saan, panen istutatu ka kirja. Istutamist vajanud on istutatud ja päeva lõpuks said ka pojengid suurematesse pottidesse, neis poola jogurtitopsides poleks nad talve üle elanud.
Ootel on veel ilmatu posu eestimaiseid tulbi- ja nartsissisibulaid, tulpidega on aega, aga nartsissidega peaks vist varsti pihta hakkama. Müügiplats vajab ka korrastamist, aga seal on meeldivalt palju tühja ruumi. Accuweather lubab küll pikka ja ilusat sügist, päevased temperatuurid lähevad alla 10 alles oktoobri keskpaigas. Kevadise pika prognoosiga panid nad igatahes väga täppi. Mulle meeldib.

5 kommentaari:

  1. No mulle meeldiks kui alla 10 läheks alles novembri või kasvõi detsembri keskpaigas, siis ehk jõuaks ka lõpuks igasse aianurka :)

    VastaKustuta
  2. Ohh kui tubli! Mul on ikka aina pott potis kinni. Aga täbna sain vähemasti sinna ümbertehtavasse kivilasse kanga ja ajalehed põhja pandud. Üritasin arvutada ja seoses sellega tõstsin täna umbes 5 kuupmeetrit mulda ümber, seda sealjuures veel juurikajääkidest puhastades. Kere mind igatahes ei salli selle peale. Ehk jõuan homme peenrakujud valmis teha ja kui eriti hästi läheb, siis ka taimed maha istutatud.

    VastaKustuta
  3. Eile õhtupoole oli ka meil suvi tagasi. Soe päike, mahe tuuleke ja hea niiske maapind. Kohe läks suuremaks ümberistutamiseks.

    VastaKustuta
  4. Meie ei saa kunagi niikaugele, et kõik potid maha saavad. Ikka on mõni, keda on vaja järgi kasvatada.
    Nartsissid peaksid aga praeguseks juba mullas olema

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nartsissid pole paraku minuni veel jõudnud. Ja ma olen ennegi neid oktoobris istutanud, kõik õitsevad.

      Kustuta