15. märts 2015

Sai pisut püherdatud

Sel nädalavahetusel oli isegi FB. mis tavapäevadel mul tahvelarvutis pidevalt millestki märku annab, kahtlaselt vaikne. Ehk ilmselt terve tutvusringkond nautis ilusat ilma ja õuesolemist. Endal on ka täielik värske õhu mürgitus :), sest 12 soojakraadi varjus ja päikesepaiste ei lubanud ju ometi toas olla. Eile sai koristatud kolm kärutäit püsikupealseid, täna jõudsin ainult ühe, sest kogu aeg oli muud tegemist, koristasin ja desinfitseerisin korralikult kutsikaruuni, sest pätid ise olid terve päeva õues aedikus...sealt sai nad mitmel korral ka aia peale hullama lastud, sest aedikusse häda ei tehta ja oh seda rõõmu, hullamist ja maailmaavastamist. See on nii lahe vaatepilt, kui kõik üheksa oma pisut tötsakal kutsikakapakul ühte suunda kihutavad, aga fotokakaadrisse seda paraku ei saanudki, sest kogu tähelepanu kulus nende jälgimisele. Imeline ilm ajas ka Lepatriinupere korterist välja lendama, seega oli meid kolm üheksa kutsika kohta, aga sellegipoolest andis neid taga ajada ja kokku korjata :). Kui ma nüüd nädala sees üksi olen, pean hoolega läbi mõtlema, kuidas neid välja lasta.
Hea meel on sellest, et üks mu lemmikkutsikatest (no kõiki ma ju kahjuks ei saa endale jätta). leidis täna hommikul endale armastava pere, mul on nii hea meel selle mõmmiku ülem isegi raha suruti pihku, et kindel olla. Homme tuleb loomaarst koju kogu kampa kiibistama ja vaktsineerima.
Maja ümbrus näeb juba parem välja, püsikutega läheb küll veel ilmselt nii mõnigi päev ja rohida ei saa üldse, sest maapind on veel külmunud. Lepatriinu tegi ära suure töö rehaga muru kraapimisel ja veel suurema majaesise sillutise koristamisel, vähemalt need kohad näevad nüüd viksid ja kasitud välja. Nägime ka esimest sinilille ja esimesed liblikad olid kollased...peale kahte väga segast suve ma võtaks tõesti ühe kuldse ja rahuliku :). Lepatriinuisand hoolitses sodipõletamise eest, mida tema põlema ei saa, on ilmselt mittepõlevast materjalist :). Ja mulle meeldib see pikk ja aeglaselt arenev kevad, sest pole kiiret ja kõike saab mõnuga teha. Ameeriklaste Accuweather näitab praegu ilma kuni 27.aprillini ja Futul on õigus, määbruarile järgneb mäprill...aga mulle selline areng ilma ekstreemsete külma- ja soojalaineteta meeldib ja ka taimede jaoks on pigem positiivne.

5 kommentaari:

  1. Oh, nad on nii armsad, loodan, et kôik saavad toredad kodud ja et emme on neile rääkinud, et tuleb uude kodusse minna:)

    VastaKustuta
  2. Lepatriinud on usinad :) ja kutsad endiselt armsad, tõesti kõigile parimaid kodusid :)

    VastaKustuta
  3. Esialgu on vist tõesti väga kahju, kui kogu pesakond laiali lendama hakkab, aga neid hoitakse ja armastatakse ka uues kodus,
    Meil on samuti maapind veel külmunud.

    VastaKustuta
  4. Õues on päeval juba üsna õnnis olla. Mummid käivad soojematel päevadel ka juba tarust väljas ja õietolmukorjet isegi tehakse. Sarapuud ja lepad vist.

    VastaKustuta
  5. Nuvot, kuldne suvi on ees. :) Ma ka nägin eile metsavaheteel esmakordselt kollast liblikat enda ees laperdamas.

    VastaKustuta