1. november 2014

Talvekuu esimene päev

Rahvakalendri järgi on november talvekuu, aga mul ei ole selle vastu midagi, et talvest esialgu veel lõhnagi ei ole. Vahepealsed külmakraadid on enamuse õitega küll puhta töö teinud, aga üht-teist on veel vaadata. Viisin pesu kuivama (mitte et see ära kuivaks, aga võtab mõnusa värske lõhna juurde) ja tegin fotoka ja kutsikaga väikese tiiru.



Käokingadel oli kehv aasta, vesise talve ja põuase suve tõttu jäid nad madalaks ja õitsesid kesiselt. Seda enam üllatas peale neid külmi ikka veel uhkelt silmade kõrgusel õitsev Carmichaeli käoking
Õitsejaid on veelgi, sügisastrid ja krüsanteemid.


Kui taimede aeg on läbi saanud, algab kivide aeg. Ma olen neid nii palju pildistanud, aga seekord ainult üks
Taimepealseid ja umbrohtu on aias üüratus koguses, aga pole ma varem midagi sügiseti aias teinud ega tee ka seekord. See niiske ja rõske aeg ei sobi mulle ja isegi selle lühikese aiatiiru ajal kohmetusid käed ja hakkasid külmetama varbad. Seda mõnusam oli tulla sooja tuppa, teha endale tass masinakohvi ja kobida raamatuga diivanile.

5 kommentaari:

  1. Jajah, mis seal õues ikka rabeleda enam. Kodus toas on palju rahulikum, ei või talveune rahulikku algust segada.

    VastaKustuta
  2. Ma ei pidanud kah üle poole tunni õues vastu. Samas, talvena oleks selline olukord väga mõnna - vaatad kui peenar jälle rohetama kipub, siis lähed rohid ja.:) Ja veebruaris tärkavad krookused, jee ja siis on juba kevad ka.:)

    VastaKustuta
  3. see käoking on minul ka õitsvas seisus, krüsanteemid aga kõik kahjuks kutud ja ausaltöeldes hakkasid ka minul täna varbad juba poole tunniga pisut külmetama, toas ongi juba peaaegu mõnus :D

    VastaKustuta
  4. Ega sel sügisesel koristamisel suurt mõtet polegi, niikuinii tassib kevadeks keegi lume alla seda rämpsu rohkem kui sügisel ongi.
    Müügiplats on Sul tõesti rikkalik ja käoking uhke, olen teda mitmel pool suurte gruppidena õitsemas näinud. Väga väärt liik.
    Ilusaid hetki raamatute ja karvaliste seltsis

    VastaKustuta
  5. Sul on tõesti veel värve ja õitsejaid küll ja küll!

    VastaKustuta