14. oktoober 2013

Kuldne oktoober

Öökülma pole meil endiselt olnud, aga täna hommikul näitas kraadiklaas +2 kraadi, välja toimetama eriti ei kippunud. Tegelesin hoopis mõnusama asjaga, surfasin tarnijate kodulehtedel. Panin soovid kokku Exceli tabelisse, kiristasin hambaid ja käskisin endal 200 taime maha tõmmata. 150-ga sain hakkama, homme vaatan uuesti.
Keskpäevast hakkas päike õuele paistma ja jätkasin tööd, millele ka kaks eelmist päikeselist päeva kulus, tegin pojengide inventuuri ja panin potte talvitama. Lõpetasin selle väga tüütu töö ära - no kui peab ikka sadade pottidega täpselt ühesuguseid liigutusi tegema, siis on ju tüütu, rutiinsed tegevused pole mu tugevaim külg. Homseks hommikuks jäi veel see kupatus arvutisse ajada.
Igasuguseid abilisi oli mul ka, valve
ja ülevaataja. No nii ägedaid ronimis- ja kraapimispuid pole kaugeltki igal kassipojal
Just siis, kui arvasin pojengidega kõik olevat, sõitis õuele DPD kaubik ja maha tõsteti kaks hinnalist kasti, mille tollikontroll kohe üle kontrollis. Meil rõõmustavad isegi koerad taimekastide üle :)
Öelda, et kõik Hollandi firmad müüvad siiapoole jampsi, on ebaõiglane üldistus: Pigem on asi ikka selles, et siiapoole ostetakse sisse seda kõige odavama otsa kaupa, sest hind on määrav. Hollandist võib saada väga korralikku kaupa väga soliidsete tarnijate käest. Kui võrrelda pildilolevat 30-sentimeetrist pojengijuurikat aiapoes müüdava poolkuivanud junniga ilusa pildiga pakis, siis polegi midagi võrrelda...
Ainult et nüüd olen taas probleemi ees, sest mul vist ei ole nii palju nii suuri potte, et need hiiglased ära mahutada ja maasse talvituma panna...aga küll ma midagi välja mõtlen.
Kuigi õhtuks lõid sellest edasi-tagasi tammumisest päkad tuld välja, oli vahepeal aega ka ringi vaadata. Puud on küll lagedamaks jäänud, aga kulda ja pronksi veel jagub. Meil pole ammu nii värvilist sügist olnud, tavaliselt rebib tuul lehed puudelt enne, kui need värvuda jõuavad.



Begooniaid pole raatsinud kastidest välja võtta, aga vist homme peab, neljapäeva ööseks lubab norrakate ilmateade ka siia ühte miinuskraadi.
ja kui ma muidu lõikelilli eriti ei armasta, siis Crown Princess Margareta viimased õied tõin tuppa vaasi, lõhnavad suve järgi.


4 kommentaari:

  1. Küll ma tahaks neisse tabelitesse pilku heita :) , aga parem mitte. Juba netiavaruste ahvatlused on liig mis liig. Rahakotile.
    Toolimeister on väga sõbraliku ja ootusrikka näoga.

    Vaated aga on ilusad, on sügavust ja mõõdet. Puud on ikka klass omaette.

    VastaKustuta
  2. Eelmist postitust lugedes mõtlesin, et küll Sa oled ikka virk, nii vara hakkad otsi kokku tõmbama. Aga hõiskasid enneaegu, hooaega on veel üksjagu :)
    Mina ei taha neid nimekirju näha, endagi omad on piisavalt pikad.
    Puud on tõepoolest klass omaette.

    VastaKustuta
  3. Tahaks veel kaua kulda ja pronksi, kylmunud maa on nii kurb.
    On tõesti poejuurikad nirud ja närtsinud, mul on mõned ikka põdema ka jäänud, ja kosumiseks kulub neil 2-3 suve, alles siis minnakse uhkesti lille. See Sinu pildil olev juur on sellise näoga, et suudab kiiresti kosuda ning korraliku põõsa moodustada.

    VastaKustuta