4. juuni 2013

Hommikud on mõnusad,

kui ei pea kella peale kuhugi tormama. Mis ei tähenda, et tegemata tööde nimekiri lõpmatuse teise otsa ei ulatuks. Kõige varajasemad õhtutunnid ja kõige hilisemad õhtutunnid olen siiski jätnud enesele. Sest kui lihtsalt olemiseks enam aega ei jää, pole ka kogu rabelemisel mõtet.
Kolm päeva on valitsenud troopiline kuumus, mis kasvatab umbrohtu kümme sentimeetrit päevas ja vahepeal tundsin küll, nagu võitleksin üheksapealise lohega, ühe peenraga lõpetad, eelmine on juba uuesti võsas. Isegi killustikukatted on umbrohtunud, orasheinale, võililledele, metsmaasikatele ja vereurmarohule nagu selgub, pole juurdumiseks mingit mulda vaja, killustik või kergkruus käivad küll.
Täna ei rohi, sest õhtul tuleb viimaks ometi leitud abiline. Tegelen firmaasjadega, mis on ripakile jäänud. Ja kui aega jääb, siis istutan. Keila laat oli täielik katastroof, me ei teeninud isegi üüratut osalustasu tagasi. Laupäeval aga kohtume lõunamaalastega Tartu Botaanikaaias.
Mõned varahommikused pildid ka. Vanadest võimsatest sirelitest ma loobuda ei raatsiks. Ja see lõhn, juba teist nädalat elaks nagu parfüümipoes.

 Karatau laugul Ivory Queen on sel aastal kolm pallikest, aga miskipärast kõikide laukude õied on väiksemad kui esimesel aastal,

 Esimene madal iiris
 Roheline-kirju peenar, kus õied donimeerima ei hakkagi

Laugud, hostad ja hispaania artišokk on head kambajõmmid, teised suurelehelised varjavad laukude koltuvaid lehti

 Ja puhkeb õide üks mu lemmikuid, amsonia illustris. Ma ei oska teda paljundada, kuigi palju on küsitud. Kasvab nii aeglaselt, et jagada pole midagi. Peaks äkki haljaspistikut proovima?
 Ja ka meie jänksipere on täienenud kaheksa vahva valge tegelasega. Ostusoovid oodatud, sest ega me kogu seda seltskonda ülal pidada ei jõua.


7 kommentaari:

  1. Mis taim sul seal rohelisekirjus peenras kivi kõrval on, see valgekirjulehtedega?

    VastaKustuta
  2. Alati on huvitav mõistatada - ma hiljuti nägin midagi väga sarnast sellele kirjule ja see oli maavits. Aga seda Amsonia illustrist pidavat lihtne olema seemnetega paljundada, hoiatatakse isegi isekülvi eest.
    Väga tore, kui krundil on ka suurtele sirelitele ruumi. Jänksid on aga lihtsalt armasad.

    VastaKustuta
  3. Sirelid ja kibuvitsad lõhnavad praegu tõesti nii, et pea hakkab ringi käima.
    Hommikud ja õhtud on praegu ainsad mõnusad ajad.

    Peatse kohtumiseni.

    VastaKustuta
  4. Need karatau laugud sul ju alles kerivad end lahti - mul küll iga aasta ühesuurused pallid ja seemendavad kah päris korralikult.
    Vahva, et abiline leitud! Ma sel kevadel loobusin abilisest ja nüüd ei tea, kas ikka oli tark otsus, sest poole kohaga palgatöö ja kaksikud just aega üle ei jäta. Praegu loodan veel täna alanud suuremate laste suvevaheaja peale (mitte küll rohimises, aga lapsehoidmises).

    VastaKustuta
  5. Tõesti, kartau laukude pallid on sel aastal väga väikesed.

    VastaKustuta
  6. Sõltub vist kasvukohast, see karatau laugu asi. Mul jälle õitseb juba ,mitmendat aastat ühe koha peal suurte õiepallidega aga ei seemenda üldse. Kahju

    VastaKustuta
  7. Sinu aiaasukatepere on nii huvitav.
    Nii et tundmatu lauk, mille nime pärast sibulate istutamist kohe unustasin, on karatau. Minu omad kasvavad kallakul, õitsevad hämmastavalt kaua ja ilusasti, samas kui hiidlauk jõudis juba ammu ära õitseda.
    Vanad sirelid on toredad, kahju ainult, et aja jooksul laiutama kipuvad. Sirelite lõhn on tõesti eriline.
    Jänksisid ma armastan. Kui palju maksab yks teie pikakõrvalinè?

    VastaKustuta