14. juuli 2012

Liiga palju vett

Juhtusin just neljapäeval kappe koristades avastama, et olen talvel ostnud sademetemõõtja, sellise ilusakese. Panin ta siis samal õhtul aeda üles ka, selgus, et vägagi õigeaegselt, sest kella kümne paiku õhtul läks paduvihmaks ja müristamiseks. Hommikuks oli mõõteklaasi kogunenud 65 mm vett. Sellega asi ei piirdunud, järgneva ööpäeva jooksul lisati taevast veel 45 mm. Kokku siis 36 tunni jooksul 110mm sademeid ehk 110 liitrit ehk 11 ämbritäit vett iga ruutmeetri kohta. Kõik projektid seisavad, sest traktoriga, veel vähem järelkäruga pole ilmselt niipeagi võimalik õuel liikuda. Las nad siis seisavad, naudime niisama suve ja rooside õitsemist. Kuigi jah, sellist asja, et tiigid keset juulikuud üle ajavad, pole minu silmad veel varem näinud.
Sissesõidutee on kah jälle laevatatav
Ja kui Deia mutipüüdjakutsikas eile oma koonu mutikäiku pistis, juhtus selline lugu, mida kirjeldada on võimatu, saab ainult näidata:
Auk on veel täna hommikulgi vett triiki täis.

6 kommentaari:

  1. Narrite koerakest rihma otsas, lasknud ikka nii tegutseda nagu ta tahtis. Oleksid saanud kolmanda järve, kus punast vesiroosi kasvatada:)
    :DDDDDDDDDDDDD

    Aga nüüd hakkab ka meil veest juba küll saama, sääraseid Sinu geisreid veel vist tekitada ei saa, aga viljad on sasitult maas. Neist on päris kahju

    VastaKustuta
  2. Uus-Järvistu rajamine :DDD
    Vett on palju siinkandis ka. Põld on savimudala. Hää, et künka peal, veidi lootustki, et taheneb ära. Muidu saaks seal riisikasvandust arendada.

    VastaKustuta
  3. Aga pildid on küll ilusad! Küll mööda läheb!

    VastaKustuta
  4. Kui uputab, siis halva asja juures on ka hääd. Mutt kas upub või kolib minema. Meie kvartal oli 2004 aasta suvel 2 nädalat vee all. Mutid tulid siia tagasi alles 2010. On ikka nuhtlus küll.

    VastaKustuta