7. juuli 2012

Hampton Court: saak

No päris ilma taimedeta ei pääsenud. Rooside suhtes oli kiusatus küll hirmus, paraku nii suuri taimi lennukiga kohale tarida oleks suht võimatu olnud. Roose tasub Inglismaalt tuua ainult kevadtalvel paljasjuursetena. Eelmisel aiareisil Räpina õppejõud õpetasid küll, kuidas püsikud tuua, taim potist välja, enamus lehti ka küljest, kogu kupatus märga aialehte ja kilekotti. Mul seekord õnneks seda õpetust vaja ei läinud, sest taimedena tõin neli pisikest, tiibeti priimula "Red shades" (liik oli otsas) ja kolm lupiini, ei pidanud sellistele kaunitaridele vastu:
Põnevam saak tuli juurikatena ja nende transportimisega polnud mingit muret: trillium luteum, trillium cuneatum, trillium recurvatum, trillium sulcatum, allium atropurpureum,arisaema exapondiculta (talvekindlus küll kaheldav, aga proovin...). Lisaks lõime neid põnevaid püsikujuurikaid müüva firma omanikuga ka käed edasise koostöö suhtes, nii et hakkame neid Eestisse tooma. Firma on Jacques Amand  ja nende valik tõepoolest põnev.
Lisaks sai muidki sidemeid loodud ja loodetavasti on Aavikuemandal varsti pakkuda etikette, mis talvele tõesti vastu peavad (ise testitud), markereid, mis ära ei kustu, ja kindaid, millega tõepoolest on võimalik aiatööd teha. Millal, ei oska täpselt öelda, sest ööpäevas on endiselt ainult 24 tundi ja viimasel ajal on tunne, et see lõputu väsimus- ja ülekurnatustunne ei lõpe mitte iialgi, olen nädal aega põhitööst eemal olnud ja endiselt rampväsinud.
Aedadest ja showst enesest kirjutan homme ehk rohkem.

3 kommentaari:

  1. Ooh! Imetoredad uudised! Jään põnevusega ootama.

    VastaKustuta
  2. Etikette on vaja. Markereid on vaja. Kindaid kah:) Aga see Paris võlus muu jäägitult. Uudised on tõepoolest head. Tubli oled!

    VastaKustuta
  3. Oijaa, tibinduses töötades olen sunnitud kaunimaid küüsi omama, aga nende kaunis hoidmine on tõeline probleem, kui rohida vaja. Ehk kindaid on väga vaja!!!

    VastaKustuta