22. mai 2012

Teine katse

Loll, aga see-eest järjekindel, eks. Nagunii korralikult käia veel ei saa (aga asi paraneb), seega uuesti arvuti taha pilte laadima. Eile kaotsi läinud nurmenukud:
Kuna ma ise mööda mätlikku maad veel eile M katsepeenra juurde ei pääsenud, tõi ta mulle sealt lilli. Nii armas. Ja kuidas veel lõhnasid :)
Ülal peenardes viimati puhkenud tulbid ei ole isegi mitte tulpide moodi ja sortidest ei tea ka midagi, tundub olevat eelmisel sügisel Võhmast saadud siltideta ja piltideta saak ja ma ei julge isegi pakkuda mitte.
Sigulda saak kääbusiiris "Volts" õitseb uhkelt potis. Need kääbused on väga nunnud, aga mul pole nende jaoks õiget kohta, seega olen üldiselt suutnud oma näpud vaos hoida nende hankimisel. Seni veel.
Ema millalgi arvas, et ma olen kõik toomingad lasknud maha võtta. No kui arvestada, et umbes 15 aastat tagasi oli maja ümber 3-4 toomingat ruutmeetri kohta, siis enamus neist on tuleroaks saanud jah ajapikku. Minu maitse ja kogu ümbrust täitva lummava lõhna jaoks on neid krundi servas alles rohkem kui küll. Ega need siin pildil pole ainukesed...
 Ja kui muru niita ei jõua, sest see kasvab teise kosmilise kiirusega, on võililled ka väga ilusad (kuigi nüüd kuulen läbi akna ka murutraktori jorinat).

7 kommentaari:

  1. Haruldaselt vahvad tulbid! Veel vahvam tulbivaas! Ja 'Volts' on ka üleprahi tegelane.
    Roosa täidisõiselise tulbi pakuksin 'Queensland'.

    VastaKustuta
  2. Madalad iirised on praegu täisõites ja tõesti võrratult ilusad.
    Minule on kõik iirised,nii madalad kui kõrged SÜDAMES ja naudin igat õit,uusi aretusi ja vanu taluaia omi.
    Minu VOLTS on ka kohe,kohe õisi avamas.

    VastaKustuta
  3. Voh! See käib selle viimase rooooosa tulbi kohta. On vast iludus ja mis tähtsust ta nimel nii väga ongi, aga Queensland kõlab küll hästi, eks ma peant teda sügisel otsima hakkama:D

    Meie toomingad on juba lõpetanud, aga võilillele ei aita niitmine ka, ta on ju pagana kaval, järgmisel põeval õitseb maa põhjas.

    Ja see lillede toomine Sulle on tõesti armas, tuletaks nagu noorust meelde:).

    VastaKustuta
  4. Paberimajanduse ja ekspertarvamuse koostöös võib arvata, et roosa ongi Queensland. Samasugune oranz karvik peaks olema "Sensual Touch", kuigi väga kindel ei ole. No ei viitsi kõiki asju kollektsioneerida, mõni võib niisama ka vahva olla :)

    VastaKustuta
  5. need tulbid - need fringed servaga on minu lemmikud! :). eriliselt ilus on se roooooosa! sorte ei oska kahjuks pakkuda, sest kumbagi mul nedal pole.

    aga vaas on ka väga andekas!

    ja see heleroheline plastist "aiakäru" võimistanimiongi - ma olen seda mitu korda poes uurinud ja on olnud kange kiusatus ära osta. kas ta on asjalik ja kas tasuks osta?

    VastaKustuta
  6. On Sul, Trumm, ikka nägemine, ma ise mõistatasin tükk aega, mis kärust sa räägid. Ostsin selle rohelise Ehitusmarketi lõpumüügilt ja olen päris rahul, talvel sai sellega hästi puid vedada ja suvel kõlbab nii rohimise ajal sodikorjamiseks, kui näiteks leotan seal sees taimi enne istutamist ning viin siis koos käruga istutuskohta. Kõige paremini veerel muidugi siledal pinnal, rattad suht väikesed, aga saab hakkama ka muru peal.

    VastaKustuta
  7. See oranz tundub jah olema Sensual Touch - vähemalt minu oma näeb samasugune välja.
    See roheline käru on mu meelest super asjandus. Jube mugav sellega umbrohtu transportida peenra juurest kompostikasti juurde ja siis ühe liigutusega tühjaks kallata. Seal põhja all võiks veel üks pisike sang ka olla - siis oleks veel parem.

    VastaKustuta